Як з осені харчуватимуться переселенці у Луцькій громаді

31 Серпня 2022, 15:55
Фото ілюстративне 2412
Фото ілюстративне
На засіданні виконавчого комітету Луцької міськради затвердили Порядок забезпечення харчуванням вимушено переселених осіб.
 
Засідання відбулося 17 серпня, повідомляє кореспондентка Район.Луцьк. Документ вступає в дію з 1 вересня 2022 року. Ним визначено організаційні засади забезпечення осіб, які прибули з інших областей, де ведуться бойові дії, послугами харчування.
 
Головним розпорядником коштів бюджету Луцької міської територіальної громади в частині видатків на оплату послуг з організації харчування вимушено переселених осіб є Департамент соціальної політики

Організація послуг з харчування для переселенців

Харчування ВПО здійснюється за талонною системою з повною та частковою оплатою вартості харчування.

Форма талонів на харчування: дорослий – для осіб старше 11 років та дитячий – для людей до 11 років. Кожна вимушено переселена особа має право на отримання 15-и талонів одноразово.

Послуги з харчування надаються при пред’явленні талона, довідки про взяття на облік ВПО до Луцької міської територіальної громади та документа, що посвідчує особу (паспорта громадянина України, ID-картки, посвідки на тимчасове/постійне місце проживання), свідоцтва про народження дитини або іншого документа, що їх замінює.

Відповідальним за видачу талонів є департамент соціальної політики Луцької міської ради.

Читайте також: Як переселенцям знайти роботу у Луцьку. Досвід бахмутянки

Хто може отримати пільги по харчуванню

Харчуванням забезпечуються вимушено переселені особи, які отримали в департаменті соціальної політики довідку про взяття на облік ВПО до Луцької міської територіальної громади з наступних категорій:
  • жінки з дітьми до 18 років;
  • діти до 18 років;
  • особи з інвалідністю;
  • пенсіонери.
Також за власні кошти у розмірі повної вартості харчування за соціальними цінами можуть харчуватися й інші вимушено переселені особи, які отримали довідки про взяття на облік ВПО до Луцької міської територіальної громади.

Послуги з харчування мають право надавати юридичні особи, фізичні особи-підприємці (далі – надавачі послуг), що уклали договір про надання послуг з організації харчування з департаментом соціальної політики, як головним розпорядником коштів.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024