«За мужність»: Ігор Поліщук вручив ордени матерям загиблих Героїв

28 Липня 2022, 11:50
Матір загиблого Героя отримує нагороду сина 1841
Матір загиблого Героя отримує нагороду сина
Міський голова Луцька Ігор Поліщук зустрівся з матерями загиблих військовослужбовців, аби подякувати їм за те, що виховали таких мужніх синів і вручити державні нагороди.
 
Про це повідомили на сторінці Міськради.
«Я дякую Вашим синам за те, що ми сьогодні можемо відзначати День Української Державності, можемо ходити на роботу. Дітки ходять у садочок, а ми готуємося до нового навчального року. Дякую за те, що життя у нашому місті продовжується. Україна сьогодні чинить опір і Україна обов'язково переможе. Ці ордени будуть ще однією згадкою про велике серце, про неймовірну відвагу, про велику любов до Батьківщини і до свого міста, про героїзм Ваших синів. Нехай згадка про них і добра пам'ять ніколи не згасне, а їх імена назавжди будуть вписані в історію нашого міста. Саме завдяки таким Героям Україна обов'язково вистоїть і переможе», – наголосив міський голова.
Відповідно до Указу Президента України Володимира Зеленського «Про відзначення державними народами»: за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі відзначено орденом «За мужність» III ступеня (посмертно) солдата Олександра Парафенюка, який загинув у Миколаївській області 23 березня в результаті ворожого обстрілу. Нагороду отримала мама загиблого захисника — Лариса Кальчук.

Орденом «За мужність» III ступеня (посмертно) нагороджено сержанта Юрія Дзятка, життя якого обірвалося у Харкові 26 березня під час виконання бойового завдання. Відзнаку отримала мама Героя — Світлана Дзятко.
 
Орденом «За мужність» III ступеня (посмертно) відзначено солдата Миколу Середу, який загинув 17 квітня під час виконання бойового завдання у Харкові. Нагороду сина отримала мама — Олена Середа.
 
Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024