Героєві з Луцька Сергію Сулимі присвоїли звання Почесного громадянина: посмертно

27 Липня 2022, 14:59
Сергію Сулимі присвоїли звання Почесного громадянина Луцької міської територіальної громади 1527
Сергію Сулимі присвоїли звання Почесного громадянина Луцької міської територіальної громади

Звання «Почесний громадянин Луцької міської територіальної громади» присвоїли Сергію Сулимі, військовому, який загинув від підриву на вибуховому пристрої 3 квітня 2021 року на Донбасі.

Відповідне рішення прийняли під час пленарного засідання 33-ї сесії міської ради.

Сергій Сулима отримав Звання за вірність військовій присязі, особисту мужність, самовідданість та героїзм, виявлені під час виконання бойових завдань в зоні проведення АТО та ООС на сході України, за вагомий особистий внесок у забезпечення суверенітету і територіальної цілісності України, та за пропозицією громадської організації «Члени родин загиблих в АТО «Надія».

Нагадаємо, що Сергія Сулиму нагородили орденом Богдана Хмельницького, посмертно. 8 квітня 2021 року, президент Володимир Зеленський особисто вручив ордени військовим 10-ої Гірсько-Штурмової бригади. 

Також під час сесії депутати внесли зміни до Положення про присвоєння звання «Почесний громадянин Луцької міської територіальної громади», яке було затверджено 23 червня 2021 року. Відтепер, дане звання присвоюється рішенням Луцької міської ради не лише одній особі впродовж року.

Крім того, матеріали щодо кандидатури на присвоєння Звання «Почесний громадянин Луцької міської територіальної громади» подаються в період із 1 січня до 1 липня. Попередній розгляд матеріалів щодо кандидатури на присвоєння Звання проводиться на засіданнях всіх постійних комісій Луцької міської ради. 

У випадку розгляду матеріалів щодо кількох кандидатур на присвоєння Звання, перед пленарним засіданням сесії міської ради проводиться спільне засідання всіх постійних комісій міської ради, на якому визначається кандидатура(и) на присвоєння Звання.

Отож, враховуючи зміни до Положення про присвоєння звання «Почесний громадянин Луцької міської територіальної громади» депутати підтримали чотири кандидатури лучан. Окрім Сергія Сулими, відзначили учасників українського музичного колективу «Тріо Маренич», народних артистів України за високу професійну майстерність, значний особистий внесок у розвиток культури, популяризацію українського музичного мистецтва в Україні та за її межами звання «Почесний громадянин Луцької міської територіальної громади» отримали: Валерій Маренич, Антоніна Маренич та Світлана Маренич.

Читайте також: Учасники «Тріо Маренич» стали почесними громадянами Луцька

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024