У міській раді вкотре згадали про Милосердя

26 Січня 2016, 17:12
2125

Пам’ятник Християнському Милосердю авторства Ірини Дацюк встановлять на вулиці Данила Галицького у 2016 році.

Про це повідомив заступник міського голови Сергій Григоренко на круглому столі під час обговорення проекту рішення «Про врегулювання питання обмеження проїзду транспортних засобів на території історико-культурного заповідника міста Луцька» у вівторок, 26 січня.

Сергій Григоренко зазначив, що тимчасовий пам’ятний знак заберуть, а на його місці вже цього року  встановлять монумент Милосердю. Чиновник також зауважив, що частину грошей на пам’ятник виплатили раніше, а решту заклали до бюджету.

Нагадаємо, що реалізацію проекту почали планувати ще у 2008 році, коли було визначене місце і відведено земельну ділянку під встановлення пам’ятника. Та через брак коштів у міському та обласному бюджетах робота затягнулася.

Скульптор Ірина Дацюк, яка виграла конкурс на виготовлення монумента, розповідала Район.Луцьк, що другу частину пам’ятника уже виготовили, її мають викупити в однієї з львівських фірм. За словами автора роботи – це постать ангела, яка у висоту сягає більш як два метри. Інші деталі монумента  проплатили ще у 2012 році – це хлопчик та дівчинка, які стоятимуть на фоні ангела. Зараз вони зберігаються у Музеї історії луцького братства.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024