Голова Луцького міськрайонного суду заявив про свою відставку

01 Листопада 2017, 16:47
2090

Голова Луцького міськрайонного суду заявив, що подає у відставку через тиск, який здійснюють на нього та інших суддів. 

Про це повідомляє Волинь24.

За словами Михайла Квятковського, він  подав до Вищої ради правосуддя заяву про відставку з посади судді. Якщо остання прийме позитивне рішення, це автоматично звільнить Квятковського також і з посади керівника міськрайонного суду.

Він пояснив, що це – його особистий протест проти того, що відбувається із судовою системою в країні, зокрема, «безпідставний та безпричинний, умисний тиск на суд», і, зокрема, на нього особисто. Суддя додав, щло має на увазі й тиск з боку засобів масової інформації.

«Ви мабуть пам’ятаєте, як одна з суддів прийняла рішення не на користь тої політичної сили, яка зараз намагається розправитись з судом загалом, і з головою суду зокрема. Про мене тепер щотижня показують телесюжети. Це цілеспрямована акція на дискредитацію, психологічний вплив. Хочуть показати усім суддям, що буде з ними, якщо вони ослухаються», – наголосив Михайло Квятковський.

Нагадаємо, 2 червня цього року суддя Валентина Пушкарчук винесла рішення про поновлення на посаді секретаря міської ради Юлії Вусенко. Після цього служитель Феміди заявила про тиск на неї.

Зі слів Михайла Квятковського, заяву про відставку 31 жовтня повинна була розглянути Вища рада правосуддя, однак її розгляд відклали.

«Я думаю, що, можливо, судді звернулись до Ради з листом з проханням відкласти розгляд справи. Вони вважають, що, можливо, я погарячкував і повинен продовжити роботу», – додав суддя.

Зауважимо, Михайла Квятковського призначили головою Луцького міськрайонного суду після Революції Гідності у 2014 році.

Читайте також: Поновлення Вусенко-2: скликають позачергову сесію міської ради

Коментарі
02 Листопада 2017, 21:45
Так і не поймеш куди він хилить... чи то банда "За Вусенко" його тероризує у ЗМІ і всяко, чи то ті, хто проти тої команди Вусенко на нього тиснуть аби суд вже не поновляв тої невгодної на посаді... взяв би і сказав отак як є. Так нє, виляє... Пару раз шось там пропатякали по телеку чи в газеті про нього от він і хвіст підібгав? Сцикун.
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024