«Десна» лучанам не по зубах: «Волинь» знову програє домашній матч

20 Жовтня 2017, 20:51
4086

Продемонструвавши катастрофічну гру в обороні та залишившись у меншості ще до перерви, «Хрестоносці» зазнали поразки у третьому поспіль матчі Першої Ліги.

Матч проти чернігівських гостей відкривав для волинян друге коло чемпіонату. Попри непогані ігрові тенденції після призначення на тренерський місток луцького клубу Альберта Шахова, змазана кінцівка першого відрізку зробила його геть невдалим:  після поразки у понеділок «Волинь» опустилася на 15-е місце у таблиці – тобто у зону вильоту.

«Десну» навряд чи можна було назвати найкращим варіантом для того, аби виправляти становище. Попри дві нульові нічиї у останніх матчах, потрібно було зазначити, що ці «мирові» підопічні Олександра Рябоконя «уклали» з безпосередніми конкурентами у боротьбі за підвищення у класі - «Інгульцем» та «Геліосом». Утім, гра першого туру чемпіонату, коли «Волинь» непогано виглядала у Чернігові, а також домашня фортеця під назвою «Авангард», давали надію на успіх...

Надію, якої «червоно-білі» увесь матч відверто позбавляли самі себе. Чесно кажучи, настільки катастрофічну гру в захисті з купою помилок, які навряд чи й назвеш дитячими, сьогодні довелося спостерігати вперше. Гравці «Десни» повинні були забивати набагато раніше, аніж в кінці першого тайму: втім, на заваді ставали то «сейв» ціною пошкодження від Романа Воробея (який виправляв свою з партнерами «паніку» в карному майданчику), то поперечина після чергової втрати лінії захисниками «Волині».

Добряче допоміг супернику досвідчений Олександр Пищур. Для початку нападник лучан аж з іншої половини поля побіг сперечатися з арбітром, за що отримав заслужений «гірчичник», а уже за хвилину повернувся у якості «лісоруба» на «буханець» суперника. Утім, захисник «Десни» був аж ніяк не деревом, а у футболі підкати у стилі Пищура караються моментальним попередженням. Для ветерана «Волині» воно стало уже другим, тож на 36-й хвилині команда Альберта Шахова залишилась у меншості...

Уже зовсім скоро головний тренер волинян зробив уже другу заміну в матчі, випустивши Романа Степанова замість Олександра Неделюка (читай – поміняв між собою товаришів по «ЛСТМ»). Однак ані ця, ані три швидкі заміни у другому таймі так і не завели двигун луцького колективу. Більше всього шкода Назара Богомаза: його дебют на рівні Першої ліги обмежився аж одинадцятьма хвилинами ігрового часу, і вже на 62-й хвилині саме замість нього на поле вийшов Владислав Дмитренко. Чи не може стати така «можливість проявити себе» своєрідним психічним ударом по 17-річному гравцю? Мабуть, тренерському штабу все ж видніше.

До того часу та ще й до антракту сьогоднішнього спектаклю «Волинь– вже поступалася з рахунком 0:1 – Юрій Тетеренко, який тримав лінію захисту під час передачі з глибини поля, «гросмейстерським» чином витримав непотрібну паузу та зробив крок назад уже в той момент, коли Олександр Філіппов та його тезка Волков бігли розігрувати на двох нашого голкіпера Дениса Хвалицького.

Такий самий «трюк» волиняни повторили й у другому таймі – «з відчуттям солідності» залишили у грі одного із суперників на фланзі, а повернення «додому», де було уже два нападники «Десни», було для «червоно-білих» справою невдячною – а тому той-таки Волков практично без перешкод на дальній стійці розібрався із Хвалицьким та оформив дубль.

Фінальний свисток арбітра зафіксував п'яту поразку «Волині» у останніх шести матчах, а сама команда вже у другій грі поспіль виглядає якось безпорадно та без вогнику в очах. Невже травма Ярослава Кінаша так розладнала командну груи ? Навряд чи. А доки пошук місця, де «закопаний собака», закінчиться – трясовина зони вильоту, як у відомій пісні, може засмоктати нас на рівень Другої ліги... 

«ВОЛИНЬ» – «Десна» 0:2 (Волков, 43, 78)

Склад «Волині»: Хвалицький – Тетеренко, Воробей (Марушка, 26), Никитюк (Тимошенко, 46), Шаповал – Медведь, Марчук (Богомаз, 51, Дмитренко, 62), Романюк – Ляшенко, Неделюк (Степанов, 41) – Пищур.

Читайте також: Знову боротьба і знову поразка: луцька «Волинь» не стримала «Рух»

Коментарі
23 Жовтня 2017, 15:03
Лучанам ныхто не по зубах. хыба що друга лыга.
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024