Лучани побачили «Україну очима дітей воїнів АТО»

30 Грудня 2015, 13:29
3747

У місті організували виставку фотографій «АТО Generation: Україна очима дітей воїнів АТО».

Відкриття відбувся у вівторок, 29 грудня, в антикафе «Innerspace». У залі зібралися координатори ініціативи, фотографи та моделі, які працювали у проекті, а також діти.

На початку жовтня, протягом осінніх канікул 25 дітей воїнів АТО Волинської області відвідали табір у Кам'янці-Подільському. На групових та індивідуальних заняттях з волонтерами та психологами вони поділилися власним баченням ситуації в Україні. Тоді й виникла ідея спільно з волинськими моделями та фотографами організувати фотовиставку. Частину образів діти придумали самостійно на командному тренінгу. Частину вже представили у «Календарі 2016. Перезавантаження».

«Безумовно,  на допомогу надихнули дівчата з Інституту волонтерства та громадської співпраці». Сказали, що робитимуть акцію на підтримку військових. Довго не думала, чи допомагатиму: треба, значить, робимо. Мій емоційний стан був важким. Треба було вжитися у роль, переповнитись тими емоціями, які хоче побачити фотограф та організатори», – зізналася модель Ольга Валянік.

Більшість учасників табору захоплюються фотомистецтвом. Чи не у кожного вдома є спеціальна техніка. У тому, що це має бути саме фотовиставка, не сумнівався ніхто. Діти кажуть, що було важко показати своє бачення війни. Дуже багато роздумували щодо сюжетів фотографій.

Учасниці табору Ользі Клімчук найбільше запам'ятався мотив «Дитина з батьком: до війни, під час війни, після війни». Юля Якимчук запам'ятала образ «Сучасна АТО», де відображено хлопця у формі воїна з метеликом на шиї. Також згадує, були й інші роботи: одні показували щасливі події, інші, навпаки, трагічні.

Організатори висловлюють подяку усім,  хто на безоплатній основі долучився до акції.

До 9 січня виставка буде розміщена у антикафе «Innerspace».  Потім її планують перемістити.

1

1

1

1

1
Моделі  Ольга Волянік і Олексій Кушнєр
Моделі Ольга Волянік і Олексій Кушнєр

1
Учасниці табору Оля Клімчук ( зліва) і Юля Якимчук
Учасниці табору Оля Клімчук ( зліва) і Юля Якимчук

1

1

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром