У Луцьку відкрили сучасний тренувальний комплекс для рятувальників

03 Червня 2021, 15:53
1009

У Луцьку на вулиці Тарасова, 17а  відбулась презентація сучасного Навчально-практичного центру та тренінгового комплексу з підготовки особового складу пожежно-рятувальних підрозділів Служби 101 Волинської області.

Про це йдеться на сайті ДСНС.

Центр відкрили 3 червня  в рамках реалізації Проєкту міжнародної технічної допомоги «Ефективна координація рятувальних заходів в Остролецько-Сєддєцькому субрегіоні та Волинській області» (далі – Проєкт), що співфінансується Європейським Союзом по Програмі транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна 2014 — 2020».

Тренінговий комплекс європейського зразка включає в себе смугу перешкод (лабіринт) із тренажерами та спеціальним комп’ютерним пультом, що разом імітують умови реальної пожежі. В лабіринті можна змінювати конфігурацію металевими решітками, створювати задимлення, відтворюються звуки, характерні під час аварій та пожеж, крики людей про допомогу.

У лабіринті є люки, труби, вікна. Рух рятувальника під час тренування відслідковується інфрачервоними камерами та завдяки датчикам, що розміщені в плитах на підлозі лабіринту. Площа комплексу близько 250 м кв. Вартість лабіринту та обладнання понад 4 мільйони гривень.

Читайте також:  У Жидичині 64-річний чоловік облив машину пальним, зачинився у ній та підпалив

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024