«Помічник патрульного»: у Луцьку підбили підсумки першої частини молодіжного проєкту

18 Травня 2021, 13:12
«Помічник патрульного»: у Луцьку підбили підсумки першої частини молодіжного проєкту 1952
«Помічник патрульного»: у Луцьку підбили підсумки першої частини молодіжного проєкту

У Луцьку, при Волинській обласній бібліотеці для юнацтва кілька років працює молодіжний проєкт «Помічник патрульного».

У 2020 році проєкт увійшов у ТОП-10 «Найкращих практик молодіжної роботи» в Україні. Про це інформує методистка Волинської обласної бібліотеки для юнацтва.

У квітні 2021 до проєкту приєдналися учні 8-10 класів школи №22 міста Луцька, які виявили бажання познайомитися із діяльністю патрульної поліції та долучитися до створення безпечного освітнього середовища в навчальному закладі.

Інспектори із відділу зв’язків з громадськістю протягом місяця провели заняття-знайомство з учнями, розповіли про те, як варто спілкуватися із поліцейськими та розглянули ситуації, які можуть трапитися в реальному житті.

Під час проєкту учні безпосередньо від патрульних дізналися про службу, змогли налагодити співпрацю із поліцейськими, отримали консультації, поради та відповіді на всі питання, які їх цікавили.

У травні, другому місяці роботи практики, застосовуючи метод рівний рівному, помічники патрульних превентивною роботою охоплять учнів молодшої та середньої школи  проведуть Уроки Безпеки, квест за правилами дорожнього руху, майстерки з виготовлення світловідбивних елементів.

Нагадуємо, що «Помічник патрульного» об’єднав у співпраці Департамент сім’ї, молоді та спорту Луцької міської ради, Управління патрульної поліції Волинської області Департаменту патрульної поліції, ГО «Молодіжна Платформа», КЗ «Луцький навчально-виховний комплекс «загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 22 – ліцей» Луцької міської ради» та Волинську обласну бібліотеку для юнацтва.

Мета проєкту – допомогти учням створити безпечне освітнє середовище у своїй школі: визначити проблеми, налагодити співпрацю школярів з патрульною поліцією, покращити комунікацію між учнями та між педагогами і учнями.

Читайте такожСмачне навчання: учні Липинської школи вивчали кухні світу

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024