Смачне навчання: учні Липинської школи вивчали кухні світу

17 Травня 2021, 17:05
Смачне навчання: учні Липинської школи вивчали кухні світу 3637
Смачне навчання: учні Липинської школи вивчали кухні світу

Протягом третього тижня «Національні кухні» учні та педагоги Липинської школи, які беруть участь у Фуд-челенджі, провели «Здорові пікніки» під час перерв, де учні смакували фруктами, свіжими соками й овочами та насолоджувались теплою весняною погодою на подвір'ї школи. 

Також в формі гри пропагували здорове харчування: діти та вчителі діставали з спеціальної скриньки папірець із тим корисним продуктом, який їм сьогодні потрібно з'їсти. Про це Район.Луцьк поінформували працівники школи.

«А скільки було відзнято відеороликів: приготування здорового фруктового салату, поетапний відео-рецепт італійської пасти, відеоролик-проект ознайомлення з ліванською кухнею та відео популяризації смачнючої волинської страви – «Рулет зі шпинатом», – розповідає працівниця навчального закладу Наталія Філонова.

Протягом Фуд-челенджу відбувся флешмоб «Народі страви Волині», де в колажах діти  ділилися улюбленими рецептами волинських страв, таким чином популяризуючи кухню рідного краю.  Не обійшлося і без фуд-ігор на перервах.

Учні 6 класів підготували проєкти – колажі з описом страв української національної кухні та страв народної кухні країн світу. Таким чином школярі ознайомилися з обрядовістю в українській та закордонній кухнях, технологією приготування різноманітних страв. Реалізація проєктів сприяла розвитку інтересу до традицій українського народу та народів світу, дослідницьких умінь та пропагування здорового способу життя.

Окрім цього, відбулося безліч занять з ознайомлення з різноманітними кухнями світу. Ось наприклад, учнів 4-А класу неабияк зацікавили національні страви Іспанії, тому діти разом з класним керівником вирішили виготовити кросворд на цю тему. 

Класна керівниця Алла Терентіївна для учнів 2-А класу організувала уявну мандрівку до Італії, де діти детально ознайомилися із відомою кухнею країни та дізналися про національну італійську страву, яку полюбляють і в Україні, – піцу. 

Учні 6-А класу познайомилися з національною кухнею Франції. Школярі дізналися про основні національні страви, спосіб їх приготування, обговорили користь такої їжі, а також познайомилися з розпорядком вживання їжі французами.

Учні 5-Б класу познайомилися з національною кухнею Польщі та зіграли гру «Відгадай страву», де відгадуючи назви різноманітних страв, дізнались спосіб їх приготування.

Керівниця 7-Б класу Софія Лерівна провела інтерактивне заняття на тему грузинської кухні для своїх учнів, адже педагогиня має грузинське коріння, неодноразово бувала в цій країні, полюбляє та часто готує саме грузинські страви.


Читайте також: Липинські школярі продовжують брати участь у челенджі про здорове харчування

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром