Інженера у Підгайцівській громаді підозрюють у крадіжці 300 тисяч гривень з бюджету

17 Травня 2021, 16:09
3435

Інженера з технічного нагляду у Підгайцівській громаді підозрюють у пособництві в заволодінні бюджетними коштами в сумі майже 300 тисяч гривень.

Про це Район.Луцьк повідомила пресслужба прокуратури області.

Інженерові, який здійснював технічний нагляд за об’єктом будівництва, замовником якого виступала Підгайцівська сільська рада Луцького району, повідомили про підозру у пособництві у заволодінні чужим майном у великих розмірах, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, а також у службовому підробленні (ч.5 ст. 27 ч. 4 ст. 191, ч.1 ст. 366  КК України).

У ході досудового розслідування під час проведення ремонтних робіт доріг на території Підгайцівської ОТГ  слідче управлінням ГУ НП у Волинській області провело низку експертиз та встановило факт невиконання робіт на  суму понад 291 тисяча гривень.

Вирішується питання про оголошення підозри підряднику, який виконував роботи.

Також буде надана правова оцінка і діям замовників – посадовців Підгайцівської сільської ради.

Досудове розслідування триває.

Довідково: санкцією ч.4 ст. 191 КК України за вчинене за попередньою змовою групою осіб заволодіння чужим майном у великих розмірах передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Читайте також: Держава відсудила в Баківцівської сільради землі вартістю майже пів мільярда гривень

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024