Держава відсудила в Баківцівської сільради землі вартістю майже пів мільярда гривень

17 Травня 2021, 12:45
Фото ілюстративне 2907
Фото ілюстративне

Волинська обласна прокуратура відстояла право власності держави на особливо цінні землі у Баківцівській сільській раді вартістю близько пів мільярда гривень.

Про це Район.Луцьк повідомила пресслужба прокуратури області.

Північно-Західний апеляційний господарський суд залишив у силі рішення Господарського суду Волинської області, яким визнали незаконними та скасували рішення Баківцівської сільської ради, а також рішення про проведену державну реєстрацію права власності сільської ради на 15 розташованих на її території земельних ділянок загальною площею 920 гектарів вартістю майже пів мільярда гривень.

Прокурори з'ясували,  що Баківцівською сільською радою у 2020 році у порушення вимог Земельного кодексу України проінвентаризовано та зареєстровано право комунальної власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення, які накладаються на землі державної власності, що перебувають у користуванні державного підприємства «Дослідне господарство «Перемога».

Незважаючи на включення сільрадою в межі населених пунктів сіл Баківці та Озеряни Луцького району  цих земельних ділянок, вони залишаються у державній власності та не можуть перейти у комунальну власність, відтак орган місцевого самоврядування не вправі ними розпоряджатися – довели прокурори у судах першої та апеляційної інстанцій.

За втручання прокуратури припинено права комунальної власності Баківцівської сільської ради Луцького району на ці земельні ділянки, які відносяться до особливо цінних земель державної власності.

Читайте також: Волинська податкова запрошує на роботу молодих спеціалістів

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром