У ВНУ відкрили виставку картин, присвячену Лесі Українці

24 Лютого 2021, 17:55
У ВНУ ВНУ відбулося відкриття виставки картин, присвячених Лесі Українці 1971
У ВНУ ВНУ відбулося відкриття виставки картин, присвячених Лесі Українці

У холі головного корпусу Волинського національного університету імені Лесі Українки відбулося відкриття виставки «Берегиня волинського краю». 

Картини магістранта факультету культури і мистецтв Олексія Синюка, які присвячені Лесі Українці, представили у понеділок, 22 лютого. Про це повідомили на офіційному сайті вузу. 

На початку заходу для присутніх грало тріо бандуристок «Дивоструни». Згодом слово взяла заступниця декана факультету культури і мистецтв з виховної роботи Тетяна Прокопович, яка розповіла про творчість патронеси вузу, а також модерувала дійство.

Ректор ВНУ імені Лесі Українки Анатолій Цьось подякував Олексієві Синюку за створення картин. 

«Сьогодні ми відкриваємо виставку робіт, присвячених Лесі Українці, молодого художника – справжнього таланта Олексія Синюка. Леся Українка писала: «Слово – моя єдиная зброя». Ще одна зброя – це мистецтво, яке дає змогу краще пізнати Лесю Українку, її внутрішній світ, переживання», – заявив ректор, а після виступу вручив художникові цінний подарунок.  

Автор робіт розповів, що хотів створити особливі картини, не схожі на ті, що писали інші митці. За словами Олексія Синюка, він намагався передати цілісний образ поетеси, не вирваний із контексту. 

«Постать Лесі Українки надихнула мене. І хочеться, щоб надихнула всіх вас», – сказав художник. 

Проректорка з навчально-виховної роботи та комунікації Наталія Благовірна розповіла присутнім про інші святкові дійства.

«Дуже цінно, що заходи, які в нас відбуваються, занурені не лише в академічний контекст, а й у візуальні практики, які загальнозрозумілі. Дуже сподіваюся, що, окрім своєї мистецької цінності, вони спонукатимуть і до прочитання творів Лесі Українки», – Наталія Благовірна.

Високо оцінили роботи магістранта Олексія Синюка і декан факультету культури і мистецтв Віталій Охманюк, і очільник кафедри образотворчого мистецтва та дизайну Дмитро Авраменко.

Після офіційної частини відкриття присутні мали змогу оглянути виставку.



 

Читайте також:Луцьк Косачівський: ВНУ організував екскурсію містом

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024