Будинок офіцерів на Винниченка планують реставрувати під Музей науки

13 Лютого 2021, 12:49
Будинок офіцерів 3963
Будинок офіцерів

У Луцьку хочуть реставрувати Будинок офіцерів з пристосуванням під інтерактивний простір освіти і науки «Музей науки» на вулиці Винниченка, 8.

Для громадського обговорення державний інвестиційний проєкт пропонує Міністерство освіти і науки України.

Міністерство очікує відповідні пропозиції, які аналізуватимуть під час підготовки проєкту.

Зауваження та пропозиції просять надсилати до 26 лютого 2021 року на електронну адресу [email protected] (Король Юлія – головна спеціалістка департаменту фінансування державних і загальнодержавних видатків.

Проєкт закликала підтримати ректорка ЛНТУ Ірина Вахович у себе на фейсбук-сторінці.

«Будинок офіцерів. Серйозний виклик.  Пробуємо відновити і створити Музей науки. Долучайтесь до підтримки, поданого ЛНТУ, проєкту. Потрібно написати лист-підтримки і надіслати на пошту МОН сканований варіант. Пошта вказана у посиланні. Творімо історію разом», – написала Ірина Вахович.

Створення сучасного інтерактивного простору освіти і науки в Західній Україні, зокрема в Луцьку, є спільним проєктом Національного центру «Мала академія наук» та Луцького НТУ в рамках співпраці.

Метою цієї співпраці є пошук, відбір та всебічна підтримка творчих, активних, вмотивованих і допитливих дітей шкільного віку, студентів схильних до науково-дослідної роботи та створення умови для їх інтелектуального, духовного, творчого розвитку та професійного самовизначення.

Будинок офіцерів – пам’ятка архітектури місцевого значення, яка належить ЛНТУ і потребує реставраційних робіт. Надзвичайно вдале місце розташування, величність будівлі та її належність Луцькому «політеху» сприяє реалізації цього державного інвестиційного проєкту.

Тому метою реалізації проєкту є створення інтерактивного простору освіти і науки, туристичного осередку популяризації та реалізації наукових, науково-дослідних, пізнавальних та навчальних програм.

А також – якісних просвітницьких і культурних послуг, організації цікавого, пізнавального дозвілля з метою формування у молоді інтересу до науки та відкриттів тощо.

Читайте також: Перший спеціалізованиий державний банк Польської держави діяв у Луцьку

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024