«Бандерштат-2020» у Луцькій Венеції: лучани разом дивилися онлайн-програму фестивалю

09 Серпня 2020, 12:06
4607

У Луцькій Венеції 8-9 серпня проходить спільний перегляд онлайн-програми фестивалю «Бандерштат».

Журналісти Район.Луцьк 8 серпня побували на такому незвичному Бандерштаті.

Спортивні заходи, з яких зазвичай починався день на Бандерштаті, «переїхали» в інстаграм, тож спільний перегляд у парку розпочали пізніше й відразу із гутіркової сцени.

Перша гутірка відбулася із талановитим українським актором та режисером Ахтемом Сеітаблаєвим, а модерував її відомий журналіст і блогер Роман Скрипін. Режисер розповів про свої майбутні фільми, два майже готові сценарії та досвід роботи на майданчику як актор. Чоловік також поділився своїми роздумами про теперішнє і майбутнє українського кінематографу.

«Ще кілька років тому в наших кінотеатрах і бокс-офісах українського кіно не було зовсім. Але зараз українських стрічок уже 8%. Це просто квантовий стрибок. Я сподіваюся, що попри зміну керівництва Держкіно, ця хвиля не зупиниться», – зазначив Ахтем Сеітаблаєв.

Згодом, розмова очікувано перейшла на політичну ситуацію в країні та становище Криму. Актор розповів, що весь його рід залишився у Криму в окупації і тому він буде робити усе можливе, щоб звільнити півострів.

Наступною гостею гутіркової сцени була Юлія Федів, виконавча директорка Українського культурного фонду, за підтримки якого і проходить онлайн-програма Бандерштату.

Також на Бандерштат завітав Олесь Доній, телеведучий, журналіст, український політик, громадський і культурний діяч.

О 17:00, коли перед екраном зібралися вже досить багато людей, на фестивалі почався музичний лайв, який тривав безперервно до 22:00. У прямому ефірі виступили Panchyshyn, Проект Івана Марунича, гурти «Фіолет», «Тартак» та O.Torvald.

Читайте такожНа Бандерштаті презентували роман про справжню війну від кіборга Дмитра Вербича






 

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром