Пресконференція для терориста: ТОП дивних питань із зали суду

23 Липня 2020, 18:00
Максим Кривош під час суду 7149
Максим Кривош під час суду

У четвер, 23 липня, у приміщенні Луцького міськрайонного суду відбулося засідання, на якому луцькому терористу Максиму Кривошу обрали запобіжний захід.

Район.Луцьк стежив за перебігом подій через пряму трансляцію. 

Під час судового засідання журналісти країни влаштували терористу справжню пресконференцію, під час якої ставили подекуди дивні, шокуючі, а часом й очевидно неетичні питання.

Ось невеликий перелік того, чим цікавилися українські медійники:

  • «Якби Зеленський не виконав вашу вимогу, що було б далі?»;
  • «У вас є кумир?»;
  • «Чи є у вас слова, які б ви хотіли сказати сину, дружині, найближчим людям?»;
  • «Задержание, вся эта акция, это пиар-кампания вашей книги?»;
  • «Він (Зеленський,  ред.) – ваш президент?»;
  • «Ви вважаєте, що всі досягнення АТО зараз нівелюються?»;
  • «Ви дістали своєї мети. Що далі?» та інші.

«Діалоги з терористами, навіть такими «няшними» та «своїми» – неприпустимі. Тим більше, неприпустимо із підозрюваним обгворювати своїх колег і пускатися в дискусії про журналістську етику з людиною, яка готова заради своїх амбіцій поставити країну на дибки, три десятки людей поставити на межу виживання. Тут все видало, що журналісти виявилися неготовими до такої екстремальної ситуації. Думаю, і силовики ще мають зробити висновки щодо своєї готовності, але і журналісти – теж. Як висвітлювати події, пов'язані із терористичними актами, взяттям заручників, варто перечитати, від цього залежать насправді людські життя. І давати навіть «потішному терористу» трибуну, підігрувати йому – неправильно і небезпечено», – прокоментував для Район.Луцьк медіаексперт та голова незалежної медіапрофспілки України Сергій Штурхецький

«Не поширюйте ідей та поглядів терористів, тому що це може надихнути їхніх послідовників. Потрібно скрупульозно уникати висловів чи зображень, які могли б романтизувати дії злочинців. Окрім того, нагадуємо, що привернення уваги громадськості до певних політичних, релігійних чи інших поглядів винного (терориста) може призводити до кримінальної відповідальності як за терористичний акт (ст. 258 Кримінального кодексу України)», – зауважують на сайті Інституту масової інформації.

Нагадаємо, 21 липня у Луцьку трапилася безпрецедентна подія – чоловік на ім'я Максим Кривош взяв в заручники рейсовий автобус, де перебувало 13 людей. Терорист був озброєний. Окрім того, він повідомляв про сховану вибухівку в людному місці Луцька, але інформація про її наявність станом на ранок 22 липня так і не підтвердилася.

Надвечір Кривош дозволив передати заручникам воду та їжу, а ще трохи часу потому відпустив перших трьох – дівчину, хлопця та літню жінкуБлизько 22:00 терориста вдалося затримати, заручників звільнили.

Про детальну хронологію подій, вимоги та біографічні факти з життя Максима Кривоша на псевдо «Плохой» можна прочитати у статті «Моя смерть взрывам не помеха»: все, що відомо про «луцького терориста».

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024