Душевні розмови та перегони на човнах: як у Луцьку святкували День батька

21 Червня 2020, 18:58
День батька у Луцьку 4548
День батька у Луцьку

Затишним та атмосферним видалося сімейне свято «День батька» у Центральному парку Луцька. 

У прохолоді дерев на газоні поруч із каналом облаштували імпровізовану сцену, поставили крісла-мішки та зробили все для того, аби луцькі родини могли поспілкуватися та розважитися, як слід. Свято проходило в обідню пору неділі, 21 червня. Саме в цей день українці вже другий рік поспіль святкують День батька. Луцьк у шануванні батьків не пасе задніх. 

Багаторічним організатором Дня батька у Луцьку є волинський представник ГО «Міжнародний Центр Батьківства» Володимир Редкач. Участь в організації взяли також ГО «Принцип», «Луцька Венеція» а також Віктор Грисюк та джаз-клуб «Цитра».

Свято провели на весело та змагально. Батьки разом зі своїми дітьми брали участь у перегонах на човнах. 24 татусі розділилися на пари для участі у запливі. Разом із ними у човні перебували сини і доньки. Хтось допомагав татові гребти, а дехто підбадьорював і давав наснаги до перемоги. 



Після запливу учасники ділилися враженнями.  Дітки мило розповідали, за що люблять своїх татусів, і що для них означає цей день. Кожен учасник, незалежно від швидкості запливу, отримував безкоштовне морозиво. Також на всіх чекали призи – пакунки з блокнотами та олівцями, тематичні магнітики. 

Переможці отримали від організаторів круті сертифікати  на вечерю у джаз-клубі «Цитра», смаколики від «Експрес Пончик», а також на прогулянки на човні.

«Свято набирає обертів. Все більше людей знають, що є таке свято. Радий, що воно починає святкуватися саме в родинах. Найбільше мене радує, що це не просто масові заходи. Таких можна робити багато. Суть цього заходу – показати модель: потрібно проводити час із родиною, матусі і дітям цього дня потрібно подякувати татові, підтримувати його і підносити. Щоб він розумів, що важливий для своєї сім'ї, для суспільства», – пояснює Володимир Редкач.

Також на святі діяла одна дуже особлива локація: місце, де батько з дитиною можуть нарешті щиро і ґрунтовно поговорити. Місце для розмови було дуже популярним. Батьки із синами та доньками всідалися у крісла-мішки, отримували спеціальні питальники і розмовляли про речі, на які зазвичай завжди бракує часу. 

«Ми допомагаємо батькам та дітям зрозуміти краще одне одного, пережити унікальні емоції, глибше пізнати свої страхи та переживання. У повсякденному житті ми, як правило, задаємо питання-кліше: «Що їв?», «Як справи в школі?», а тут ми можемо глибше пізнати світ дитини. Як показує досвід, всі, хто брали участь, дуже задоволені, дякують і це для них корисно», – розповів куратор локації Олександр Юрин.

Неповторні емоції та веселі сімейні розваги дивіться на наших фото. 















1






1

1










1












Читайте також: На Театральному майдані – акція «Справжній тато не чинить насильства»

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром