На Театральному майдані – акція «Справжній тато не чинить насильства»

21 Червня 2020, 17:00
4164

У Луцьку до Дня батька організували тематичну акцію, мета якої – популяризація проблеми домашнього насильства та інформаційна допомога його потенційним потерпілим.

У неділю, 21 червня, о 12:00 на Театральному майдані почався інформаційно-просвітницький захід «Справжній тато не чинить насильства». Акція відбулась завдяки спільним зусиллям представника громадської організації «Волинські перспективи» Віктора Вальчука та Департаменту сім'ї, молоді та спорту Луцької міської ради.

Читайте також: Б’є – значить сяде: під час карантину домашнє насильство на Волині зросло втричі

 

Всі охочі мали змогу отримати корисну інформацію та консультацію від представників системи безоплатної правової допомоги.

«Безпосередньо сьогодні ми хочемо розказати людям про те, які види насильства є, куди звертатися, які алгоритми дій (у разі вчинення насильства, – ред.). Тобто хочемо в першу чергу привернути увагу до цього питання», – каже керівниц відділу сім’ї та молоді міськради Зарина Дацик.

Для привертання уваги громадян на локації поставили яскраву фотозону. Лучани залюбки робили селфі, а от отримати консультацію наважувалися не всі.

Організатори пояснюють, що іноді людям дуже важко визнати, що є ця проблема. Іноді беруть інформацію нібито для  знайомих, друзів, а насправді вона саме цій людини може знадобитися.

Окрім безкоштовних консультацій, лучанам роздавали буклети та зразок заяви, яку потрібно подати у випадку актів насильства у родині.

Такий захід відбувся у Луцьку вперше, але у Департаменті планують зробити акцію постійною.

Читайте також: Стамбульська конвенція: що це за документ і чому він важливий

Дар'я ЄФРЕМОВА

Коментарі
21 Червня 2020, 23:25
Дякуємо за інформацію, бо часом уже руки опускаються маючи таку біду вдома.
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50