Дячук пропонує дати по мільйону кожному депутату

15 Жовтня 2015, 15:37
3324

Депутат Луцької міськради Рустам Дячук має величезний досвід керування, який підкріплений юридичною підкованістю. Після низки життєвих перипетій, він тимчасово зник із обрію владного Олімпу, однак сьогодні знову претендує на депутатський мандат. Але чим вирізняється його попереднє депутатство?

Про свою депутатську діяльність Рустаму Дячуку вочевидь є що розповісти. Передусім зважаючи на те, що він тривалий час очолював міську комісію з питань житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження. Однак, за його словами, найголовнішою вадою депутатства у Луцьку є не їхня така-сяка байдужість, а відсутність конструктивного діалогу між депутатським корпусом і головою міськради.

«Проблема в тому, що депутат, відстоюючи свій округ, йде до міського голови прохачем. Оте дайте, оте зробіть, і все інше!, – констатує Дячук. – А цю проблему можна вирішити, бодай частково: щоб у бюджеті передбачити особливі кошти для кожного депутата, аби він міг реалізувати заплановане на своєму виборчому окрузі. Тобто, буде доцільно створити в міському бюджеті, так би мовити, окремий маленький бюджет для кожного депутата. Бо депутат – це теж виборча посада, як і посада мера. І кожен депутат в окрузі – це своєрідний міні-мер району. От, коли би дали депутату, скажімо, на рік мільйон. Це не означає, що гроші зберігаються на моєму особистому рахунку. Ні, вони будуть в міській казні. Але я знаю, що будь-коли можу цей мільйон без жодних прохань і прогинань стовідсотково використати на округ: чи відремонтувати дорогу, чи облаштувати двір, чи провести освітлення і таке інше на благо моїх виборців. І тоді ми не будемо ставити питання такого пафосу, коли закидаєш по 500 депутатських запитів, а в результаті – один-два проходять».

Докладніше про роботу депутата, його роздуми і наміри читайте в рубриці «Наші депутати» матеріал Що зробили депутати за 5 років. Рустам Дячук

Коментарі
16 Жовтня 2015, 00:29
Чи не цей *знавець* свого часу керував *Луцьктеплом*?Дозвольте Вам нагадати-основне завдання міської влади-формування і раціональне використання бюджету.
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024