Власники тимчасових споруд укладатимуть договори з міськрадою

18 Січня 2017, 10:46
1629

За користування об’єктами благоустрою власники тимчасових споруд сплачуватимуть кошти до міського бюджету.

Про це йшлося у середу, 18 січня, під час постійної комісії міської ради з питань комунального майна та приватизації.

Нагадаємо, під час круглого столу представники міської влади повідомили підприємцям, що за використання окремих елементів благоустрою при встановленні тимчасових споруд вони повинні будуть платити за розрахунком 17 гривень за метр квадратний.

Начальник відділу управління комунальним майном міста Луцька Алла Грабко зауважила, що положення про тимчасове користування окремими елементами благоустрою комунальної власності розробляли, опираючись на подібні варіанти у Львові та в Івано-Франківську.

«При встановленні тимчасових споруд використовують елементи благоустрою. Це повинно оплачуватися. Коли говорили з підприємцями, вони теж не проти цього, бо фактично немає договірних умов, які можна відстоювати у суді. Тому підприємці не були проти того, щоб ми розробили це положення. Воно не стосується об’єктів нерухомості, а тільки тимчасових споруд, питання про розміщення яких виносять на розгляд виконкому», – повідомила Алла Грабко.

Якщо тимчасову споруду встановлюють сезонно, то підприємець може лишити конструкцію на момент припинення роботи, при тому плата за користування елементами благоустрою становитиме 6 гривень за метр квадратний. За несвоєчасну оплату нараховуватимуть пеню. Якщо ж елементи благоустрою по закінченню терміну договору зіпсувалися, збитки оцінюватимуть і будуть вирішувати питання у суді.

Члени комісії підтримали такий проект рішення. Остаточне рішення щодо положення депутати прийматимуть під час сесії міськради.

 

Оксана ВЛАСЮК

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024