У Луцьку хочуть брати плату за розміщення тимчасових споруд

22 Листопада 2016, 12:27
Ілюстративне фото 2351 Джерело: kievcity.gov.ua
Ілюстративне фото

За використання окремих елементів благоустрою при встановленні тимчасових споруд підприємці повинні будуть платити за розрахунком 17 гривень за метр квадратний.

Про це у вівторок, 22 листопада під час круглого столу з обговорення проекту рішення міськради «Про тимчасове користування окремими елементами благоустрою комунальної власності для розміщення тимчасових споруд з метою провадження підприємницької діяльності на території міста Луцька» повідомила начальник відділу управління комунальним майном міста Луцька Алла Грабко.

Вона зазначила, що проект рішення вирішили підготувати, щоб унормувати стосунки між підприємцями, які розміщують тимчасові споруди, і містом, а також з метою наповнення бюджету. Якщо таке напрацювання підтримають, то окрім дозволу на розміщення тимчасової споруди, підприємець повинен буде укласти також договір про використання окремих елементів благоустрою (зелені зони загального користування, освітлення, покриття та інші).

За використання елементів благоустрою потрібно буде заплатити 17 гривень за метр квадратний усієї площі споруди. Також буде здійснюватися оплата за один квадратний метр по периметру навколо споруди. Віддати усю суму можна наперед, платити щорічно або щомісяця. Протягом року плату не індексуватимуть, але якщо дозвіл на встановлення тимчасової споруди надали на 2-3 роки, то індекс інфляції нараховуватимуть за попередній рік.

За встановлення тимчасових споруд сезонного характеру пропонують брати плату за той термін, поки стоятиме конструкція. Власникам літніх майданчиків пропонують платити за період з 1 квітня до 31 жовтня. Якщо конструкцію не демонтують, але припинять свою діяльність, оплата буде зменшена – 30% від місячної плати.

Крім того, за підприємцями залишатиметься право достроково розірвати договір і повідомити про те, що вони хочуть залишити місце торгівлі.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром