Луцький аніматор розповів, чому не варто дивитися «Посіпак»

01 Жовтня 2015, 17:00
2210

Леонід Тивонюк, який організував в обласному центрі анімаційну студії «Imago», переконаний, що варто переглядати тільки якісні та змістовні мультфільми.

На його думку, сучасні мультики не завжди відповідають цим критеріям, натомість замість хорошого наповнення глядач отримує яскраву картинку на екрані.

«Мій похресник Орест також марить анімацією, як і я, і ми з ним періодично спілкуємося на цю тему. Він навіть сам знімає щось на мобільний телефон. І я йому часто кажу: «От ти будеш створювати мультик. Тобі варто завжди задавати собі такі запитання: про що він буде, для кого ти його робиш і що саме ти хочеш сказати глядачам?» Звичайно, ми з ним переходимо до конкретних прикладів, аналізуємо вже існуючі мультики, знаходимо там мораль, головну думку. Так от, коли ми поверталися з перегляду «Посіпак», то довго мовчали, не було, що обговорювати… Це все класно, круто, весело, але тільки про що це? Що хотів сказати автор? Де ідея?», –каже Леонід Тивонюк і радить обирати анімацію з мораллю, з чіткою і правильною головною думкою.

Більше про те, чи важко бути мультиплікатором, вигадувати нових героїв для наймолодших глядачів і яку сучасну анімацію варто дивитися, читайте у інтерв’ю Район.Луцьк

«Секрети луцької анімації від Леоніда Тивонюка: як створити власний мультик та що слід показувати дітям».

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром