«Він був хорошим прикладом для моїх синів»: у Гаразджі перепоховали Олександра Білоуса

05 Вересня 2019, 13:52
3518

У Гаразджі перепоховали останки загиблого під час виконання завдань у зоні антитерористичної операції військовослужбовця батальйону «Айдар» Олександра Білоуса.

5 серпня у Свято-Троїцькому кафедральному соборі відбулося відспівування загиблого. Опісля на Театральному майдані розпочалася громадянська панахида.

До слова запросили полковника Віктора Онігу, який спільно з Олександром Білоусом проходив службу в Ковелі, а також їхні шляхи перетиналися на Сході України під час ведення бойових дій.

«Ми не тільки разом працювали, у нас склалися дружні стосунки. Він був хорошим наставником і прикладом для моїх синів. Де не працював би Саша, ми все рівно підтримували зв’язок. На жаль, зустрітися не могли, бо я перебував у одній стороні Донбасу, а він – у іншій. У переддень трагедії він мені зателефонував і хриплим, втомленим голосом привітав мене з Днем народження й розказав, що вони знаходяться під постійними обстрілами, а як тільки стабілізується ситуація – передзвонить. На жаль, це була наша остання розмова», – сказав Віктор.

1
Віктор Оніга
Віктор Оніга

Побратим і військовослужбовець Олександр Кралюк додав, що українці мають передавати любов до Батьківщини своїм поколіннями.

«Тоді ми станемо кращими й заслуговуватимемо тої слави, яку ті хлопці виборювали до останнього», – зауважив Олександр Кралюк.

Після хвилини мовчання відбулася скорботна хода по проспекту Волі до гімназії №4, звідки автобусами вирушили до села Гаразджа, де на Алеї Героїв перепоховали Олександра Білоуса.

Нагадаємо, у Луцьку 5 вересня оголосили Днем жалоби.

Читайте також: Підполковник, що став добровольцем: ким був Герой, якого перепоховають у Луцьку











Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024