Підполковник, що став добровольцем: ким був Герой, якого перепоховають у Луцьку

05 Вересня 2019, 09:59
3791

У 2014 році айдарівець Олександр Білоус, тіло якогось сьогодні перепоховають на Алеї Героїв у селі Гаразджа, два місяці оббивав пороги військкоматів, але зарештою пішов на фронт добровольцем.

Про це йдеться у сюжеті 5 каналу.

«Через служби, через військкомати намагався, та йому відмови давали, бо він прослужив, він пішов в запас підполковником СБУ і їх не просто так відпускали. Та все таки він добився, чого хотів – йому стало прикро за ситуацію в Україні, він пішов туди, як патріот», – розповів побратим та кум загиблого Володимир Михальчук.

На фронті Олександр Білоус пробув декілька тижнів - 5 вересня 2014 року зведена група бійців «Айдару» потрапила у ворожу засідку. Тоді, за спогадами капелана отця Володимира, який перебував поблизу, лише 2 із 40 бійців залишилися живими. 28 тіл загиблх тоді ідентифікувати не вдалося. Через місяць, у жовтні 2014 року, їз поховали у Старобільську на Луганщині.

Тіло Олександар Білоуса вдалося ідентифікувати лише через 5 років. Прощатимуться із ним на Батьківщині, у Луцьку, 5 вересня – у п'яту річницю загибелі бійця. У нього залишилося двоє дітей.

«Олександр віддав за Україну найцінніше, що у нього було – своє життя», – зазначив побратим загиблог Володимир Правенький.

Детальніше дивіться у сюжеті

Нагадаємо, у звязку із перепохованням Героя сьогодні, 5 вересня, у Луцьку оголошено Днем жалоби. Об 11 годині відбудеться відспівування загиблого у Свято-Троїцькому кафедральному соборі. Об 11.45 на Театральному майдані міста розпочнеться громадянська панахида. Захоронення відбудеться у селі Гаразджа на Алеї почесних поховань.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром