У місті презентують кампанію на захист політв’язнів

25 Листопада 2016, 15:16
1575

У приміщенні Молодіжного центру Волині (вулиця Градний узвіз, 5) відбудеться дискусія на тему «В’язні Кремля: що ми можемо зробити, аби звільнити їх?».

Захід пройде у понеділок, 28 листопада. Початок – о 16:30.

Зараз у Росії та в окупованому Криму за ґратами перебувають близько сорока людей, яких російська влада назвала «терористами», «шпигунами» та «екстремістами». Серед них – режисер Олег Сенцов, правозахисник Емір-Усеїн Куку, журналіст Роман Сущенко, політик Микола Карпюк, заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз та інші. Деякі із них вже отримали реальні тюремні строки та відбувають покарання у найвіддаленіших куточках Росії.

Під час дискусії буде обговорено, як фабрикуються кримінальні справи, яким чином обираються потенційні обвинувачені, що робить Україна для повернення людей додому та що кожен із нас може зробити, аби підтримати ув’язнених та їх родини.

Окрім дискусії, відбудеться презентація кампанії «LetMyPeopleGo», ініційованої Євромайданом SOS для захисту усіх ув'язнених за політичними мотивами громадян України в Росії та окупованому Криму.

Учасники:

  • Олександра Романцова — активістка «Євромайдану SOS»;
  • Ігор Котелянець — брат Євгена Панова, затриманого ФСБ в Криму і звинуваченого у «організації терактів» в складі диверсійних груп;
  • Сергій Годлевський — історик, учасник Євромайдану та АТО.

Модерує дискусію Валентина Машлай, співробітниця Волинського Краєзнавчого музею.

Захід відбудеться в рамках Мандрівного Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA на Волині

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024