Стала відома програма фестивалю кіно про права людини Docudays UA

21 Листопада 2016, 14:58
1934

Відкриття ХІІІ Мандрівного Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA відбудеться 28 листопада у Луцьку.

Про це повідомляють організатори кінофестивалю.

О 18:30 в Палаці культури міста відбудеться показ короткометражних фільмів циклу «Енциклопедія Майдану» («Євромайдан SOS», «Крим SOS», «Мова»), зустріч із героями стрічок та активістами, які змінювали і продовжують змінювати країну.

29 листопада у Волинській державній обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки покажуть два фільми:

  • о 15:00 – «Десять секунд» – непроста історія про те, як 10 секунд обстрілу змінили хід подій і людей
  • о 17:00 – «Українські шерифи», стрічка, яка в 2017 році представлятиме Україну на «Оскарі».

30 листопада о 15:00 ГО «Інститут волонтерства і громадської співпраці» у Волинській державній обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки проводить показ фільму «Тягар доказів» й обговорення проблеми вимушених переселенців і мігрантів

30 листопада, 1, 2, 5, 6, 7 грудня о 18:30 - вечори документального кіно у луцькій Книгарні «Є». «Десять секунд», «Кінець світу», «Гніздо», «На Великдень», «Тягар доказів», «Остап», «Люди, які прийшли до влади», «Пісня бійця», «Задириста Горобка» – фільми українських та іноземних режисерів, які змушують думати і шукати рішення, привертають увагу до непомітних на перший погляд і гострих проблем, які нікого не залишають байдужими.

3 грудня о 14:00 у Палаці культури міста Луцька – епічна історія про кохання, війну і проблему вибору «Аліса в Країні війни». Після перегляду – зустріч із режисеркою та героїнею фільму.

А о 18:00Docudays UA іде в гості у Lutsk Night Cinema. В креативному просторі «Inner spaсe» відбудеться перегляд і обговорення фільмів «Моріом», «Остап», «Кінець світу», «На Великдень», «Все йде за планом», «Люди, які прийшли до влади», «Світлі роки».

7 грудня о 15:00 у Волинській державній обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки покажуть два фільми про війну на Сході України, про ціну втрати і про тих, хто самовільно захопив владу – «Остап», «Люди, які прийшли до влади»

8 грудня о 14:00 у Волинській державній обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки – фільм «Моріом» і панельна дискусія в межах всесвітньої  акції «16 днів проти гендерного насильства»

Закриття фестивалю – 10 грудня о 17:00 мистецьким проектом «По живому». У Волинській державній обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки відбудеться виставка картин живопису і графіки «Маріуполь на межі» та зустріч із відомими українськими поетами й поетками, змушеними покинути свій дім у зв’язку з війною на Сході України. Їх вірші, що ввійшли у збірку «По живому» – це біль кожної окремої людини, що опинилася в епіцентрі подій.

Фестиваль аполітичний і некомерційний.

Вхід на кіноперегляди й заходи фестивалю вільний!

Детальніше про фільми, гостей фестивалю та експертів читайте у групі Facebook, а також на сайті Мандрівного фестивалю Docudays UA.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром