Показали, як виглядають смердючі відстійники з висоти

23 Липня 2019, 14:32
поля фільтрації цукрового заводу біля Луцька 4556
поля фільтрації цукрового заводу біля Луцька

У мережі з'явилось нове відео, як виглядають поля фільтрації цукрового заводу біля Луцька.

Відео розмістила продакш-студія «Правда PRO» на своїй сторінці у мережі Facebook.

«Політ над відстійниками цукрового заводу. Знята сторона, яка прилягає до міста Луцьк. Якраз там і розміщені основні джерела смороду. Також є загальні види на весь відстійник (поля фільтрації), загальна площа яких 95.8287 га», – йдеться у дописі.

Нагадаємо, що поля фільтрації ПАТ «Гнідавський цукровий завод» (відстійники) називають основним джерелом смороду у  Луцьку. 

Також Луцька міська рада спростувала інформацію про те, що вона домовилась із Гнідавським цукровим заводом щодо подолання причин смороду.

Обласний лабораторний центр спільно міськрадою провели дослідження повітря в зоні впливу полів фільтрації ПрАТ «Гнідавський цукровий завод».  Дослідження, що їх провели 11 липня, показали перевищення аміаку в 1,3 – 2,5 раза та сірководню в 1,2 – 2,1 раза на вулицях Львівська, Корольова, дачна забудова масиву «Світанок».

23 липня о 18:00 у Палаці культури міста Луцька відбудуться громадські слухання з розгляду питання про вжитті заходи Луцькою міською радою для вирішення екологічної проблеми із поширенням смороду.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024