У Луцьку в повітрі виявили перевищену норму небезпечних речовин

13 Липня 2019, 09:58
Фото ілюстративне 3674
Фото ілюстративне

Обласний лабораторний центр спільно міськрадою провели дослідження повітря в зоні впливу полів фільтрації ПрАТ «Гнідавський цукровий завод».

Відбір провели у п'яти місцях: дачна забудова масиву «Світанок», вулиці Львівська, Ковельська, Станіславського, бульвар Дружби Народів. Про це йдеться на сайті лабораторного центру.

Дослідження, що їх провели 11 липня, показали перевищення аміаку в 1,3 – 2,5 раза та сірководню в 1,2 – 2,1 раза  на вулицях Львівська, Корольова, дачна забудова масиву «Світанок».

Невтішні результати надіслали до управління Держспоживслужби, аби  там відреагували відповідно до чинного законодавства.

Довідково. Аміак –  це сильно діюча отруйна речовина (СДОР), відноситься до 4 класу небезпеки, володіє сильною токсичною дією на організм людини.

Сірководень – речовина загальноотруйної дії, відноситься до 2 класу небезпеки (високий ступінь токсичності), безбарвний горючий газ з різким характерним запахом тухлих яєць (у великих концентраціях запах відчувається в початковий період, а потім може не відчуватися внаслідок паралічу закінчення нюхового нерва).

Оцтова кислота – безбарвна горюча рідина, що має різкий запах відноситься до 3 класу небезпеки. Отруєння оцтовою кислотою відбувається харчовим шляхом, через шкіру або за допомогою вдихання отруйної пари.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром