«Ваші протоколи нікчемні, я вам говорю як людина з двома освітами», – Ігор Ярмольський

09 Листопада 2016, 16:29
1887

Від зустрічей із головою РДА Ігорем Ярмольським запам’ятовується лише одна цитата: «я людина з двома освітами». Основний месидж таких зустрічей – ви люди без юридичної освіти, ваші рішення неправильні та нікчемні. 

Про це розповіла журналістка Валентина Куць у своєму блозі на «Четвертій владі».

Подаємо його без змін та доповнень.

«8 жовтня активісти знову відвідали голову РДА з приводу будівництва сміттєспалювальної печі у Брище. 31 жовтня представники громад сіл Брище, Рокині, Сирники та Маяки звернулись до голови РДА з проханням розірвати договір оренди земельної ділянки, на якій ведеться будівництво об`єкта підвищеної екологічної небезпеки. Голова сказав, що розбереться в ситуації  і відповість через 10 днів.

Замість розмови із активістами голова організував справжнє шоу: запросив своїх підлеглих із районного сектору архітектури та управління держгеокадастру, керівника аукціонного центру, який проводив аукціон, а також представників архбудінспекції, екоінспекції, та керівників фракцій райради. 

Звісно що всі служби розповіли, що все зроблено правильно, що процедура не порушена. Керівник районної архітектури не бачить різниці між переробкою сміття та знешкодженням відходів. Екологи теж порушень не бачать, а перевіряти будуть лише після того, як об’єкт запрацює.

Єдині порушення виявила архбудінспекція: заниження рівня складності обєкта, будівельні роботи без дозволів. Але вони на думку пана Ярмольського не є підставою розірвати договір. 

Загалом все звелося до того, що пан Ярмольський виявився ярим борцем зі сміттям і робить благу справу – щоб і ми і місто не погрузли у смітті. Бо  «що ж робити зі сміттям, бо ж там треба сміттєпереробний завод, бо ж місто втопиться у смітті».

Під такими благими намірами приховується те, що приватна фірма не збирається спалювати сміття з полігону. Про це казав представник фірми ще на перших зустрічах із депутатами в Рокинях. За його словами, підприємство націлене на отримання заробітку від утилізації відходів. А для цього укладатимуть угоди із тваринницькими комплексами, промисловими підприємствами та іншими постачальниками біологічних, промислових та небезпечних відходів. 

На п’ятницю, 11 листопада, голова пообіцяв організувати зустріч із представником орендаря«Центр переробки та утилізації відходів», яка нібито має привезти проект будівництва. Мабуть всі прекрасно розуміють, що різні проекти, дозволи і плани можна зробити «заднім числом». Головне відтягнути час. 

То ж що криється під благими  намірами Ярмольського залишається лише здогадуватись. А об’єднаній громаді,  у якій всі села висловились проти цього будівництва, він сказав «ваші протоколи нікчемні, я вам говорю як людина з двома освітами».

Читайте також: «Зробіть собі сміттєзвалище біля міської ради, а головним по прийому сміття поставте Григоренка», – голова райадміністрації Ігор Ярмольський

Коментарі
09 Листопада 2016, 22:26
І що журналістка пропонує ?
10 Листопада 2016, 12:40
Ще не посадили спеціаліста по смітті ?
Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024