«Машини з луцьким сміттям досі не пропускають», – директор «Луцькспецкомунтрансу» про ситуацію в Брищі

01 Листопада 2016, 11:34
2061

Жителі сіл, які знаходяться довкола сміттєзвалища у селі Брище, продовжують блокувати дорогу для вантажівок з відходами.

Про це у коментарі Район.Луцьк розповів директор КП «Луцькспецкомунтранс» Валерій Кузьмич.

«Машини з луцьким сміттям досі не пропускають. Зараз я знову їду туди, вже вчетверте. В четвер була зустріч, в неділю, вчора намагалися домовитися. Сьогодні, в основному, стоять питання експлуатації полігону», – повідомив Валерій Кузьмич.

Переповненість сміттєвих баків у дворах на 33-му кварталі директор комунального підприємства також пояснює блокуванням проїзду до сміттєзвалища:

«У «Спецкомунтрансу» трохи більший запас техніки. Ми ще маємо трохи місця, де можемо сміття зберігати. А там територія не наша. Вони просто не мають куди те сміття вивозити».

Прокоментував Валерій Кузьмич і ситуацію з вивезенням луцького сміття на полігон у Ківерцівському районі:

«Так, це було наше сміття. Договори з місцевими радами у таких випадках не укладаємо. Домовляємося відразу із підприємством, яке експлуатує полігон – це управління житлово-комунального господарства. У нас був договір з ним, але в зв’язку з тим, що люди попросили зупинити цей процес, ми, фактично, нічого туди не вивезли».

Нагадаємо, що 27 жовтня мешканці Брища і навколишніх сіл почали блокувати дорогу до сміттєзвалища. 31 жовтня Луцька міська рада підписала гарантійний лист про дотримання норм щодо експлуатації сміттєзвалища у селі Брище. Місцеві мешканці обіцяли розблокувати дорогу на полігон для міських сміттєвозів, проте блокування триває досі.

Читайте також: «Чому ви до мене прийшли? Ідіть у прокуратуру!» – голова Луцької РДА про сміттєву піч у Брищах

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024