У Луцьку нацгвардійці присягнули на вірність українському народові

10 Червня 2019, 17:43
2977

На вірність українському народові присягнули півсотні військовослужбовців строкової служби Національної гвардії.

Урочистості відбулися на території луцької військової частини 1141. Привітати новобранців прийшли поважні гості, батьки, родичі та близькі, – пише ВолиньPost із посиланням на прес-службу військової частини 1141 Національної гвардії України.

«У військову присягу втілені найвищі почуття українського народу, який довірив мир та спокій і власну долю своїм озброєним захисникам. Виправдати цю довіру, любов і повагу свого народу – почесний обов’язок кожного з вас», – сказав командир військової частини, підполковник Василь Гуртовський.

Серед новобранців – одна-єдина жінка. Це Тетяна Козак. Кілька місяців тому вона підписала контракт. Разом зі строковиками проходила навчальний збір, опановуючи навички з тактичної, вогневої, фізичної та стройової підготовки.

«На початках важко було адаптуватися до нових умов, пліч-о-пліч нарівні з чоловіками виконувати певні завдання. Але вони ніколи не залишали мене саму і підтримували: то бронежилет піднесуть, то спорядження допоможуть одягнути. У важкі хвилини завжди розвеселять і розрадять добрим словом. За короткий проміжок часу ми стали справжніми друзями», – зізнається вона.

Після складання присяги військовослужбовці пройшли урочистим маршем. Закінчилися урочистості дефіле у виконанні військового оркестру частини.

Читайте також: Бійці з обласного госпіталю побували на концерті Винника у Луцьку
















Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024