«Я обурений бездіяльністю новообранного Президента», – луцький політолог

26 Квітня 2019, 20:00

Політолог та співзасновник Громадянського Руху «СВІДОМІ» Михайло Наход вважає, що новообранний Президент Володимир Зеленський повинен оперативно реагувати на виклики, які виникають перед Україною на зовнішньополітичній арені.

Про це він сказав в ефірі телеканалу «Прямий», коли йшла мова про указ Президента Росії Володимира Путіна про спрощене надання громадянства жителям окупованих районів Донецької і Луганської областей. 

«Я обурений бездіяльністю  новообранного Президента. Сутиація вимагає негайного реагування і коли Росія робить певне випробування для нового Президента — він повинен займати чітку позицію», — висловився політолог.

На думку Михайла Находа, відсутність чіткою та оперативної реакції, а також те, що Зеленський полетів на відпочинок, вказують на недостатньо ефективну роботу його та команди.

Крім того, під час ефіру зайшла мова й про ймовірний розпуск Верховної Ради. Можливість запуску цього процесу, нагадаємо, розглядає команда Зеленського, вказуючи на нібито відсутність більшості в парламенті.

«Якщо дивитися на голосування за закон про мову (йдеться про  закон № 5670-д «Про забезпечення функціонування української мови як державної», - ред.), то видно, що коаліція є. А щоб дізнатися, чи є коаліція формально, чи є 226 підписів, то очевидно треба зробити запит і тоді це питання зніметься», — мовив Михайло Наход.

Він додав, що новообранний Президент може це зробити після отримання повноважень, а наразі говорити про наявність-відсутність — це певна маніпуляція.

Читайте також: «Українці дійсно мають вибір», – луцький політолог закликав голосувати свідомо