Перевізник назвав три причини подорожчання проїзду в маршрутках Луцька

18 Квітня 2019, 16:48
2727

У Луцьку відбулося громадське обговорення щодо підняття вартості проїзду в міських маршрутках до 6 гривень, під час якого назвали три причини, що спонукають перевізників до ініціювання такого рішення.

Обговорення влаштували 18 квітня у конференц-залі ЦНАПу.

За словами перевізника Сергія Дьоміна, закони України не забороняють підприємцям пропонувати збільшення ціни на проїзд.

«Коли один зі складових тарифу зростає, ми маємо право звернутися про перерозгляд плати. На жаль, наші розрахунки набагато вищі за той тариф, який встановлений зараз. Після того, як збільшили вартість проїзду до 5 гривень, то піднялася вартість пального», — сказав він.

Підприємець додав, що за розрахунками оптимальний  тариф на перевезення складає 5, 74 гривні. Також він додав, що до зміни ціни проїзду спонукає збільшення обсягів армотизаційних відрахувань та заробітної плати.

Натомість громадський активіст Волидимир Бут-Гусаїм висловив думку, що після останнього збільшення вартості проїзду в маршрутках зменшився пасажиропотік.

«І чому лише зараз піднімаєте питання заробітної плати? Коли я захожу в маршрутку і водії просто по-хамські поводяться, і дякуєш водіям, що вони двері відкрили», — зазначив він.

Сергій Дьомін відповів, що пропоноване підняття вартості (до 6 гривень, — ред.) не покращить якість перевезень, а лише підвищить безпеку.

Також депутатка Луцькради Алла Надточій поцікавилася щодо питання пільгового перевезення школярів, яке нині становить 2 гривні. Вона зазначила: якщо піднімуть ціну на проїзд, то частина дітей втратять доступ до позашкільної освіти, адже не кожна родина зможе дозволити оплачувати регулярні поїздки на різноманітні гуртки.

«Ми йдемо до того, що у нас не розвиток майбутнього буде, а занепад», — додала Алла Надточій.

До слова, під час обговорення зайшла мова й про оновлення тролейбусного складу.

«Та програма оновлення тролейбусного складу, яка з 2013 року не могла з рушити з місця, почала набирати обертів. Ми фактично чекаємо лише першого траншу. Ми зразу будемо готуватися до тендерних закупівель 30 тролейбусів», — розповів перший заступник міського голови Григорій Недопад.

Трохи подискутувавш, учасники слухання розійшлися, не знайшовши спільного знаменика. Тож тепер рішення щодо вартості проїзду за виконавчим комітетом Луцької міської ради.

Читайте також: У Луцьку може зникнути транспортне сполучення між двома мікрорайонами

 

Коментарі
18 Квітня 2019, 20:20
А запитання до перевізника. Коли пальне подешевшає Ви ціну знизити у мене є великі сумніви.<br/>Комфорт елементарний і технічний стан маршруток куплені норми чи як?
19 Квітня 2019, 14:16
і що весь час треба піднімати ціни,а чому зарплату і пенсію не піднімають.як що ціни зростають на все. 5 грн.і то забагато за таке обслуговування яке і перевезення.хай спочатку зроблять все щоб пасажир був в нормальних умовах,а не хамське відношення,везуть людей як дрова,затормозить так що летишь по всему салоні,а він даже не вибачиться.
Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024