Гірна: історія з демонтажем гаражів продовжується

04 Жовтня 2016, 16:54
2278

Місяць тому жителів вулиці Гірної покликали уточнити місце їх проживання та право власності на гаражі, а замість цього – вручили протоколи про адмінпорушення та викликали на адмінкомісію міської ради.

Про те, чим закінчилась зустріч людей з депутатами та чиновниками, інформує «Народний контроль».

У дворі на вулиці Гірній – декілька десятків гаражів. Стоять вони тут уже майже півстоліття і належать переважно колишнім військовослужбовцям. Але згідно з програмою з благоустрою, тепер вони підлягають демонтажу. Місцеві жителі – категорично проти.

«Кому такий благоустрій потрібен. Якщо вони знесуть гаражі, це все тут заросте. Нам такий благоустрій не треба. Нам краще хай гаражі стоять», – обурюється місцевий мешканець Микола Петрович.

Його слова підтримує і Михайло Матвійович: «Я вимагаю, щоб наша влада повернулася лицем до нас. І нам лишилося дуже мало жити. Мені вже 77 років. І вони хочуть забрати все решта, що я нажив за цей час».

Має свою думку на цю ситуацію і інший місцевий житель, інвалід пан Анатолій: «Мені не дозволяють узаконити. Вже 40 років гараж простояв. Здоров’я в армії втратив. Я інвалід на виживанні, на півтори пенсії. Я не можу до лікарні доїхати».

Нагадаємо, зустріч депутатів та чиновників з громадою закінчилася тим, що проміжної згоди таки вдалося дійти. Здавалось – частину гаражів, які належать інвалідам, таки залишать.

Утім, як виявилося, людей у Департаменті муніципальної поліції збирали аж ніяк не для того, аби допомогти вирішити проблему. Про це розповіли вже на останній адмінкомісії у міській раді.

«Люди пішли – а їм одразу протоколи вручають. Це вже влада поступила підступно!», – неабияк обурений власник гаража Микола Петрович.

Інші власники не менше спантеличені такими діями муніципалів. «В чому я порушив? В тому, що мене обманним шляхом завели в муніципальну поліцію, типу для уточнення даних, чи є в мене там квартира і гараж, і написали протокол, що в мене там незаконно стоїть гараж» , – розповідає пан Валентин.

«Розуміючи, що ви не є злісними порушниками правил благоустрою і частково навіть є заручниками ситуації, я буду пропонувати адміністративній комісії накласти мінімальний штраф, який передбачає ця стаття», – зазначив перший заступник Луцького міського голови, головуючий адмінкомісії Тарас Яковлєв.

Активісти «Народного контролю» закликали людей і надалі відстоювати свої права. Запевнили – й надалі підтримуватимуть мешканців вулиці Гірної.

«Ми будемо оскаржувати це рішення, доносити членам виконкому позицію, що людям треба допомогти. Йдеться про майже сто людей, які у свій час отримали ділянки. І зараз міська рада раптом побачила по факту гаражний кооператив, і все починає демонтувати, і лякати людей штрафами, і так далі» , – виступив на захист людей активіст «Народного контролю» Михайло Шелеп.

Запитання, чим закінчиться така «місячна активність» муніципалів, залишається відкритим. Сьогодні люди погодяться заплатити штрафи, а завтра – можуть лишитися без гаражів: практика показує, що узаконити в Україні можна… далеко не все.

Нагадаємо, що на початку вересня жителі вулиць Рогової та Гірної пояснили, що хочуть, аби їх гаражі не демонтовували, і готові платити за оренду території. Під час 12-го пленарного засідання сесії міської ради міський голова Микола Романюк пообіцяв мешканцям, що гаражі не знесуть доти, поки не знайдуть спільного рішення.

 

Коментарі
05 Жовтня 2016, 18:11
Ганебне засідання! Наші можновдадці сміючись людям у лице, на тому засіданні піднімали руки за демонтаж гаражів. Представник муніципальної поліції взагалі веде себе надто зверхньо...Власниками гаражів зокрема є і пенсіонери військової служби, яким понад 75 років, а на них накладають штрафи...Люди, які захищали Батьківщину, які воювали за наше краще майбутнє, а тепер змушені платити штрафи та підкорюватися абсурдним рішенням. Крім того, у протоколі,який видавали зазначено, що власниками гаражів було порушено п.п.2.5.5.1.13 правил благоустрою м. Луцька, від 29.07.2009 за номером 44/2, а тепер постає питання, як можна порушити даний пункт, яущо на момент встановлення гаражів (1974рік) цих правил НЕ БУЛО ????Зі всього можна зробити лише один висновок- комусь ця територія потрібна для своїх потреб і власної вигоди, а на людей плювати. Поряд уже є величезна занедбана територія, де зустріти можна і алкашів і наркоманів...Чомусь гаражів людей зі звязками не чіпають...Вони що особливі чи у них є гроші????
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром