Великий піст у Луцьку: погляди людей і меню закладів
Великий піст готує християн до гідної зустрічі Великодня. Він починається за сім тижнів до Великодня і складається з чотиридесятниці – сорока днів – і Страсної седмиці – тижня перед самою Пасхою.
Чи дотримуються посту лучани та що пропонують луцькі заклади у своєму меню з пісних страв – дивіться у сюжеті Сфера ТВ.
Великий піст – це найсуворіший та найтриваліший піст у році, протягом якого віряни проводять час в молитвах, а також займаються духовним та фізичним очищенням, обмежуючи себе в їжі та розвагах.
Піст у харчуванні зокрема передбачає повну відмову від м'яса, м'ясних продуктів, яєць, молока та інших молочних виробів.
Як і в багатьох інших світоглядних сферах, підходи та позиції щодо посту - різняться.
Детальніше – у відео.
Читайте також: Як святкувати у піст: поради луцького владики
-
Сьогодні
-
Завтра
-
Незабаром