Ми пішли на фронт не за владу, а за своє майбутнє, – Ігор Лапін 

14 Березня 2019, 14:16
1827

В Україні 14 березня відзначається День українського добровольця. Його встановлено рішенням Верховної Ради від 17 січня 2017 року з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості.

Ця дата вибрана не випадково: саме 14 березня 2014 року прямо з Майдану перші добровольці вирушили на тренувальну базу у Нових Петрівцях, що під Києвом. Саме добровольчі батальойони, прийнявши на себе перший удар, дали можливість провести мобілізацію, підготувати та озброїти армію, – пише ВАР.

Народний депутат Ігор Лапін, який у 2014 році пішов добровольцем на фронт та був командиром 2-ї штурмової роти «Захід» батальйону «Айдар», вважає, що саме українські добровольці 2014 року взяли на себе відповідальність за те, щоб наша держава й далі існувала.

«Гадаю, людям варто весь час нагадувати: ми пішли на фронт не за владу, не за якусь партію чи політика – а за своїх дітей, своє місто, свою роботу, своє майбутнє. Бо надто успішно кремлівська пропаганда сіє в головах українців самовбивчі установки – що війна несправжня, її «вигадала влада», що воювати не треба, добровольцями йдуть тільки дурні, а розумні «цю владу» не захищатимуть», – сказав Ігор Лапін.

Читайте також: Імперських тарганів в кремлівських головах зрозуміти складно, – Ігор Лапін

«Спитайте будь-кого в окопах сьогодні, спитайте тих, хто пішов воювати в шльопанцях навесні 2014-го – чи вони йшли захищати котрусь владу? Чи вони воювали і воюють за президента чи уряд, чи ще когось? На вас подивляться як на дуже немудру людину – такі дурниці питати. Бо кожен йшов воювати з загарбником і катом за своє, власне – за своїх дітей, за свою хату і мирне небо над нею. Політики не цікавлять нікого з неголених хлопців на передку – про політиків люблять розповідати ті, що ніколи не залишали мирний тил», – зазначив парламентар.





















Коментарі
22 Березня 2019, 00:08
Гроші і бурштин нас не цікавили
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром