Імперських тарганів в кремлівських головах зрозуміти складно, – Ігор Лапін

12 Березня 2019, 14:54
Ігор Лапін 1658
Ігор Лапін

Останнім часом Кремль розповсюджує тези про те, що Крим зможе забрати тільки Туреччина. Росія пробує новий підхід, новий спосіб нас переконати в тому, що Крим в будь-якому випадку ніколи вже не буде українським і треба змиритись.

Про це пише народний депутат Ігор Лапін в своєму блозі на censor.net.ua, – пише ВАР.

«В Кремлі дійсно досі вірять, що вони для нас дотепер «наші». Навіть після п’ятьох років війни і багатьох тисяч смертей Росія – «наші», а от Туреччина як член НАТО – «чужі», «вороги». Імперських тарганів в кремлівських головах зрозуміти складно, однак саме отаке випливає з їхніх дій», – написав нардеп.

«Судячи з усього, вони вирішили зіграти і тут у «вибір меншого зла». На їхню думку, ми так чи інакше мусимо змиритись, що Крим – не наш. Але, якщо він лишиться російським – то тоді він буде «майже нашим», бо ж буде в «братьєв». А може ж бути набагато гірше: Крим може стати турецьким, «зовсім чужим і ворожим». І на цьому місці ми, на їхню думку, маємо все забути і почати радіти, що Крим все ж російський, а не турецький. Може, вони взагалі очікують, що ми почнемо підтримувати російські озброєні угруповання в Криму – бо вони «оберігають Крим від Туреччини»?» – пояснив парламентар.

Ігор Лапін зауважив, що загалом слід віддати належне їхнім технологам: задумка цікава. Якраз в ході виборчої кампанії населення півдня і сходу України нафарширують тезами про братерство і вічну дружбу з Росією, «війни немає, це внутрішній конфлікт», поновлять в головах межу між «своїми» і «чужими» по Дністру, а не Сіверському Дінцю – тобто, російські агресори знов стануть «нашими», а НАТО, котре стримує окупацію України, – «ворогом», «чужими». І от на цей підготований і щедро вгноєний пропагандою ґрунт дійсно можна спробувати посіяти версію «навіть краще, коли Крим російський, бо тоді він майже наш, зате Росія має ресурси захистити Крим від Туреччини».

«Є немалі шанси, що ця інформаційна атака буде вдалою. Тому Україна має подбати про контрпропаганду на своїх теренах: зокрема, якомога більше розповідати населенню про НАТО. Українці мають усвідомити, що для члена НАТО за визначенням невигідно і неможливо пробувати відгризти шматок чужої території. Тим більше, коли йдеться про Крим: бо основний наповнювач бюджету альянсу – США якраз ухвалили законопроект, який забороняє називати Крим російським. Законопроекти, зокрема «Про невизнання анексії Криму», були схвалені Конгресом одноголосно, й направлені на розгляд до Палати представників. У тексті законопроекту пропонується заборонити американським федеральним департаментам або Агентствам вживати будь-які дії, або надавати будь-яку допомогу, яка передбачає визнання претензії Росії на суверенітет Криму, на його повітряний простір або його територіальні води», – підсумував народний обранець.

Читайте також: Боятися ми перестали, коли в шльопанцях виходили проти російських танків, – Ігор Лапін

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром