У Луцьку просять позначати ями на дорогах

07 Лютого 2019, 11:09
2095

Лучанин Роман Ласкаржевський просить відповідні служби Луцька промаркувати непроїзні ділянки дороги, аби уникнути пошкодження авто.

Про це він написав у петиції на сайті Єдиної системи місцевих ініціатив.

Текст петиції подаємо повністю та без змін:

«З приводу катастрофічного руйнування дорожнього покриття міста Луцька і виникнення аварійно-небезпечних та практично непроїзних ділянок дороги (глибокі ями та вибоїни, при наїзді на які ймовірні критичні пошкодження ТЗ, тобто спричинення ДТП; розташування яких провокує аварійне маневрування водіїв, і як наслідок призводить до аварійно-небезпечних ситуацій) слід в найкоротші терміни залучити компетентні служби міста Луцька (муніципальна поліція, патрульна поліція, комунальні служби) для реалізації робіт по позначенню небезпечних ям та вибоїн легковидимими попереджувальними маяками з (конуси, прапорці або ін.) з метою запобігання виникнення аварійних ситуацій, пошкодження транспортних засобів учасників руху та задля безпеки громадян — учасників дорожнього руху.

Дані заходи врегулюють дорожню ситуацію, оскільки легковидимі маяки позначать небезпечні ями та вибоїни та нададуть можливість водіям вчасно зреагувавши здійснити необхідний маневр, вчасно і правильно про нього просигналізувавши. Це безперечно суттєво знизить випадки раптового вимушеного аварійного маневрування водіями, знизить кількість аварійно-небезпечних ситуацій та ДТП. Візуальні та технічні характеристики попереджувальних маяків можуть бути різними, але повинні чітко інформувати учасників руху про необхідність об'їзду місця, де встановлений маяк. Коротко і простими словами: у всі реально небезпечні ями та вибоїни поставити конуси. Право визначати рівень небезпеки ям та вибоїн надати досвідченим практикуючим водіям з числа патрульних поліцеських або муніципалів або, або... Краще потихеньку обминати конуси, ніж регулярно катати диски і купувати гуму».

Читайте також: У Луцьку показали окуляри, які імітують «п'яну» свідомість

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром