У Луцьку показали окуляри, які імітують «п'яну» свідомість

06 Лютого 2019, 11:08
«П'яні» окуляри 2860
«П'яні» окуляри

У Луцьку патрульні поліцейські презентували «п’яні окуляри», котрі допомагають людині відчути себе у стані алкогольного сп’яніння. Їхнє призначення — показати, наскільки небезпечним є п’яне кермування.

Продемонстрували пристрій у вівторок, 5 лютого.

Тимчасовий виконувач обов’язків старшого інспектора прес-служби патрульної поліції Волинської області Богдан Павлович розповів, що у Луцьку цей прилад використовують місяць. Наразі ним користуються вже у всій Україні, а запозичили цю ідею у Сполучених Штатів Америки.

Патрульні продемонстували, як працюють «п’яні окуляри»: спочатку людина проходить по різних лінях, котрі намальовані на підлозі. Потім повторює цей маршрут, вдягнувши окуляри. Завдяки спеціальному склу вони допомагають зімітувати «п’яну» свідомість.

«Вони дають змогу зрозуміти, наскільки важко водієві керувати авто в стані алкогольного сп’яніння. Людина має змогу зрозуміти на собі, на скільки це важко — зосередитись на чомусь, коли ти п’яний. Такий ефект «оп’яніння» виникає завдяки спеціальному склу. Зараз у всіх Україні використовують ці «п’яні окуляри».

«Наші інструктори відвідують автошколи, де майбутнім водіям показують, наскільки небезпечно сідати за кермо у стані алкогольного сп’яніння. П’яний водій — це потенційний вбивця. Він може завдати шкоди як для себе, так і для інших», — зазначив Богдан Павлович.

Читайте також: Патрульні розповіли про найаварійніші шляхи у Луцьку





 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром