Ігор Лапін: «Теперішні діти з немовляти зростають з гаджетами в руках»

22 Грудня 2018, 20:16
2548

Вже в котре у Верховній Раді заплановано розглянути проект закону про забезпечення гарантій підвищення спортивної майстерності молоді. Саме в цьому законопроекту передбачаються поступки освітнього процесу студентів-спортсменів на користь підготовки та участі в змаганнях.

Проект закону є досить контроверсійним, оскільки багато хто не бачить доцільності витрачати час для професійного спорту, натомість фізична активність і здоровий спосіб життя для всіх без винятку студентів може краще вплинути як на освітній процес, так і на здоров’я молоді.

Народний депутат Ігор Лапін переконаний, що професійний спорт з дитинства коштом освіти і здоров’я — це не те, що забезпечить гідне майбутнє нації.

«Це явно не є нормальним, коли з одного боку, діти, з яких готують професійних спортсменів, втрачають в якості освіти і в здоров’ї, а з іншого — звичайні, «не спортивні» діти регулярно вмирають в спортзалах і на шкільних стадіонах. Обидва ці полюси концепції виховання однаково шкодять державі і майбутньому. Яка користь державі від юних спортсменів, які за 10-15 років завершать кар’єру зі зруйнованим здоров’ям і без професії? І яка користь від такої молодості самим спортсменам? Натомість для переважної більшості решти дітей звільнення від фізкультури є нормальним і бажаним. А з цього потім випливається норма, коли військкомат не може знайти навіть 10% повністю здорових юнаків. А дорослі поліклініки приймають вчорашніх школярів одразу на диспансерний облік як не за серцево-судинними проблемами, то за проблемами з хребтом чи системою травлення», — вважає нардеп.

Здорова нація, в ідеалі — на 99%,  вважає Лапін, Україні потрібна не до порівняння більше, ніж участь в змаганнях з футболу, боксу, чи будь-чого ще. Медалі одиниць — це навість в середньостроковій перспективі не стільки престиж держави, скільки глибокий демографічний її занепад.

«Епоха тотальної віртуалізації повинна нас як відповідальних за долю держави спонукати суспільство до культу здорового тіла й духу. Теперішні діти з немовляти зростають з гаджетами в руках. Мінімальна рухома активність спричиняє серйозний дисбаланс не тільки фізичного, але й психічного розвитку. Ми маємо зацікавити наших дітей рухом, активністю, спортом для всіх і кожного, спортом на вулицях, в школах, в дворах, влітку і взимку, зі старшими і самостійно. Інакше ми маємо всі шанси пережити своїх дітей. Це недопустимо», — наголошує народний депутат.

Читайте також: На реконструкцію залишків фонтану в центрі Луцька треба 14 мільйонів гривень

 

Коментарі
23 Грудня 2018, 13:58
Сашка Долар молодший рулить-знову тато депутата купить незабаром вибори
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром