Як духовий оркест Палацу культури святкував 60-річчя

22 Листопада 2018, 08:13
Анатолій Вихованець та його підопічні — народний аматорський духовий оркестр Палацу культури міста Луцька 5008
Анатолій Вихованець та його підопічні — народний аматорський духовий оркестр Палацу культури міста Луцька

Народний аматорський духовий оркестр Палацу культури міста Луцька, як і личить, концертом відзначив ювілей — 60 років від дня заснування.

Керівник та диригент – заслужений працівник культури України Анатолій Вихованець, — повідомили в Палаці культури.

На святковому концерті колектив-ювіляр виконав музику композиторів Л.Бетховена, В. Моцарта, Й. Штрауса, Ф. Шуберта, Ф. Шопена, Л. Паулса, Дж.Керна, П. Моріа, Ф. Германа,тощо. Більшість творів звучали в аранжуванні Анатолія Вихованця.

Слухачі відчули кожну ноту завдяки музикантам-солістам: рояль – Андрій Бетюга, Ольга Гришина, Макар Войнаровський; клавішні – Андрій Войнаровський; флейта пана – Павло Бовканюк; кларнет – Олег Клейзун та Матвій Матвійчук. Чарівні голоси Вікторії Чайки, Ірини Вихованець, вокального гурту «Нота-Нео», вокального ансамблю «Іncanto», дуету «Елегія» у складі Катерини Токало та Марії Науменко підкреслили неймовірну силу музики. Всіх заворожило ідеальне поєднання гри духового оркестру та ансамблю скрипалів Волинського коледжу культури і мистецтв імені І. Стравінського.

Грандіозне музичне дійство зібрало  аншлаг в залі Палацу культури.

Ювіляри отримали благословення від представників духовенства Української Православної Церкви Київського Патріархату отця Володимира та отця Ярослава. Керівник колективу Анатолій Вихованець удостоївся церковної медалі  «за жертовність та любов до України». Вітальні слова звучали від заступника Луцького міського голови Костянтина Петрочука, заступника директора обласного науково-методичного центру культури Волині Віталія Клімчука. Директор Палацу культури міста Луцька Юрій Войнаровський та художній керівник і ведуча концерту Тетяна Лець побажали колективу творчих здобутків в Україні та закордоном. На завершення концерту Анатолій Вихованець подякував за творчу співпрацю усім артистам і для  всіх  присутніх у залі процитував відому волинську поетесу Ніну Горик.
























 

Довідка

Як повідомили в Палаці культури, перший керівник колективу Сергій Юрченко зумів об’єднати  музикантів, із його легкої диригентської руки по сьогоднішній день працює духовий оркестр. З 1965 року колектив очолив талановитий викладач музичного училища Анатолій Тиможинський, саме його заслугою є те, що в 1967 році оркестру присвоєно звання  «народний аматорський». 

У 70-90-х роках духовий оркестр очолював Ярослав Андрійчук, цей період позначений  значними здобутками, колектив став зрілим та професійним. З призначенням на посаду керівника в 1990 році музиканта-професіонала Анатолія Вихованця, нині заслужений працівник культури України, концертна афіша оркестру збагатилася музичними шедеврами напівзабутих українських композиторів, оригінальними перекладами музичних творів композиторів-класиків, яскравою музикою за образним змістом та цікавою за виконавськими прийомами.

Читайте також: Лучани звернулись до архієреїв УПЦ МП із закликом підтримати визнання автокефалії

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024