Юні лучани зустрілися з авторкою фентезійних романів

20 Листопада 2018, 12:34
Наталія Матолінець та Анна Єкименко-Поліщук 3473
Наталія Матолінець та Анна Єкименко-Поліщук

Зустріч юних любителів фентезі з молодою авторкою Наталією Матолінець відбулися в Луцькій центральній бібліотеці для дітей та бібліотеці-філії №2 для дітей.

У рамках програми «Літературні відкриття» дітям випала нагода поспілкуватися з львівською письменницею, авторкою двох поетичних збірок й фентезійних романів, – повідомляють у бібліотеці.

Наталія Матолінець – письменниця, журналістка, володарка ІІ премії конкурсу «Коронація Слова-2017» у номінації «Романи» за твір «Гессі». Роман «Варта у Грі» отримав спецвідзнаку конкурсу «Крилатий лев-2017» за новаторський пошук у жанрі міського фентезі та диплом конкурсу «Львівські перехрестя». Вона – лауреат літературної премії ім. Богдана-Ігоря Антонича «Привітання життя» (2007).

У сучасній українській літературі фентезі представлений творами дуже небагатьох авторів, тому справжньою подією стало «живе» спілкування з Наталією Матолінець, яка розповіла про  цікаві моменти свого життя, подорожі, захоплення, представила підліткам книги «Гессі» та «Варта у Грі», в яких створила світ з іншими правилами існування, іншими часовими і просторовими законами.

Відбулася активна дискусія про читання як творчий інтелектуальний процес та шляхи повернення книги до пріоритетів у дозвіллі дітей, осучаснення шкільної програми з української та зарубіжної літератури.

Присутні одержали відповіді на питання: які творчі плани на майбутнє має Наталка, чи буде продовження книг, звідки ідеї романів, чи хотіла б писати  автор в інших стилях, звідки любов до читання, про що мріє.

Усі охочі мали змогу придбати книги з автографом та побажаннями від автора, зробити світлини.

Модератор творчої зустрічі – відома в Луцьку блогер Анна Єкименко-Поліщук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойченко не намагається сподобатися читачеві: чернівецький письменник привіз до Луцька нову книгу








Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024