Соборності: укріплюють багатостраждальний будинок

11 Липня 2016, 14:50
2341

Мешканці сподіваються, що укріплення фундаменту багатоповерхівки на проспекті Соборності, 20, яка потерпає від сусіднього будівництва, таки допоможе оберегти будинок від обвалу.

За словами місцевих жителів, роботи з укріплення проводять вже кілька місяців. Розривати землю почали ще до Великодня. Наразі ззовні фундамент уже укріпили.

«Тепер всередині в підвалах під несучими стінами розрили. Не знаю, чи вже армують, чи тільки розрили. Головне, щоб вони його нормально доробили до кінця, не лишили так, як є. Надіємося, що приберуть», – розповідає мешканець будинку.

Над укріпленням багатоповерхівки, за словами мешканців, працюють щодня. Постійний «будівельний шум» заважає місцевим, проте вони, все ж, надіються, що це допоможе їхньому будинку не розвалитися зовсім.

Чи надійну підтримку стінам будують робітники, мешканці сказати не наважуються, мовляв, «не інженери». Проте особливо спостережливі уже ставлять під сумнів ширину бетонного укріплення, яке може не витримати тиску.

«Я в цьому не компетентний, тому не знаю, чи укріплення допоможе, але ми надіємося на краще. Все ж, фундамент укріпиться, стіни валитися не будуть», – зазначає ще один місцевий мешканець.

Сподіваються жителі й на облагородження території навколо будинку по завершенню робіт. Розповідають, що раніше попід вікнами росли квіти, за якими доглядала одна із мешканок будинку.

«Тут одна жіночка клумбами займалася. Дуже шкода, що так сталося. Жінка вже старша і стільки сил сюди вклала. Квіти пересадила, але вони, на жаль, не прижилися», – ділиться сусідка.

Співчувають дбайливій жінці й користувачі мережі. Зокрема, лучанка Валентина Блінова у Facebook дивується, чому роботи з укріплення не виконували ще ранньою весною, щоб не зруйнувати працю жінки і не вбити живі рослини.

 

Нагадаємо, на проспекті Соборності, 20 валиться будинок через сусіднє будівництво.

Не зважаючи на ризики, влада таки вирішила дозволити будуватися за умови укріплення аварійної багатоповерхівки. Наразі на будівництві активно проводять роботи, новобудову планують здати вже у 2016 році.














 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментарі
13 Липня 2016, 19:13
хто будує , хто руйнує , хто неситим оком зазирає...
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром