Соборності: скандальне будівництво хочуть завершити цьогоріч

24 Лютого 2016, 17:40
3272

За словами консультанта ЖК «Егоїст», зведення багатоквартирного будинку, який руйнує сусідню дев’ятиповерхівку, планують завершити вже цього року.

Тема скандального будівництва на проспекті Соборності набрала серйозних обертів, бо через нього сусідній будинок дав тріщину.

Місцеві мешканці б’ють на сполох, адже бояться, що з ними може повторитися трагедія, яка сталася  10 червня 2012 року на вулиці Рівненській. Тоді завалився цілий під’їзд п’ятиповерхівки. Під час обвалу загинув чоловік. Інші мешканці, які знаходилися у будинку (обвал стався вночі), дивом вижили. 

Наразі схожа загроза нависла над будинком, що на проспекті Соборності, 20. Він руйнується через те, що поряд зводять багатоповехіку.

Не так давно біля законсервованого будівництва знаходилося літнє кафе «Пивний сад». Кафешка працювала під відомим у місті брендом одного із розважальних закладів «Карабас Барабас», який пов’язують з такими особами, як Сергій Була (депутат міської ради), Володимир Романюк (син міського голови) та Андрій Козюра (депутат міської ради).

Ще влітку у «Пивному саді» розливали пиво, а на зиму облаштовували платну стоянку для автівок. Зараз на місці кафе розміщений центр продажу ЖК «Егоїст», який активно реалізовує квартири у ще незбудованій багатоповерхівці.

Як розповіла консультант ЖК «Егоїст» Христина, будинок, у якому продають ще неіснуючі квартири, планують здати вже у четвертому кварталі 2016 року. За її словами, наразі жодних проблем зі зведенням десятиповерхівки немає.

«Там все узгодили, створена спеціальна комісія. Ми підкріплюємо їхній будинок», – пояснила консультант.

Заступник луцького міського голови Тарас Яковлев під час сесії міської ради 24 лютого наголосив на тому, що у багатоповерхівки, що руйнується, і без сусіднього будівництва достатньо проблем, адже вона зведена на будівельному смітті. Впродовж тижня-півтора проект рішення із укріплення будинку обіцяють підготувати.

«Щодня проводимо моніторинг стану будинку. Уже поставили маячки, а укріплення проводитимемо після затвердження проекту», – розповів він.

Окрім того, заступник мера зазначив, що дозвіл на будівництво є, але лише на конкретній ділянці. За його словами, навпроти аварійної споруди будь-які будівельні роботи заборонили.

Незважаючи на те, що будинок не укріпили, і невідомо, коли це станеться, квартири активно продають, а покупцям обіцяють готові домівки вже у кінці року.

Тріщина на сусідньому від будівництва будинку
Тріщина на сусідньому від будівництва будинку

Центр продажу квартир ЖК
Центр продажу квартир ЖК

Планування однієї із секцій будинку
Планування однієї із секцій будинку

 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024