У Луцьку стартував новий проект ГР «СВІДОМІ» — «Доступний театр для пенсіонерів»

28 Жовтня 2018, 16:57
4893

Громадянський Рух «СВІДОМІ» започаткував хорошу традицію відвідування пенсіонерами кінотеатру. За час існування проекту понад 300 лучан поважного віку переглянули цікаві стрічки як українського, так і зарубіжного кінематографу.

А 27 жовтня громадська організація, презентувала новий проект «Доступний театр для пенсіонерів». 65 осіб із радістю і у передчутті прекрасного прийшли подивитися драматичну комедію «Циліндр», — пише Конкурент.

Директор Волинського обласного українського музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка Анатолій Глива переконаний, що ця ініціатива потрібна, адже за таких умов створюються однакові можливості для відвідування театру усіма охочими. Тож проект громадської організації, засновником якої є Андрій Покровський, йому сподобався.

«Я знаю людей, які люблять театр і ходили туди, але зараз у них такої можливості немає. І якраз ця ініціатива від Громадянського Руху «СВІДОМІ» дозволить пенсіонерам відвідувати вистави. Ми виділили гарні місця їм на 1, 2, 5 рядах, тому пенсіонери відчують, що до них є увага. Я думаю, що усі отримають позитивні емоції, адже ми для початку запропонували комедію «Циліндр» італійського драматурга Едуардо де Філіппо. Ця вистава – це сумна але правдива комедія, як наше життя», – зауважив директор театру.

Самі ж пенсіонери вдячні, що у суботній вечір вони перебувають у театрі та насолоджуються грою акторів.

«Пропозицію «СВІДОМИХ» прийняли з радістю тому, що вважаємо, що старше покоління у суспільстві не дуже обтяжили увагою, тому кожна хороша справа нам приємна і ми ідемо назустріч. Завдяки Громадянському Руху відвідуємо кінотеатр у «Промені», а тепер ще й будемо у драматичному театрі сидіти з квитками і не оглядатися, що хтось підніме і скаже "Встаньте і перейдіть на інше місце», - розповіла відвідувачка театру Людмила Сімон.

А пані Галина розповіла, що востаннє відвідувала театр ще за радянських часів, тому ініціатива громадської організації їй цікава, і тепер старатиметься потрапляти на вистави якомога частіше. Також вона емоційно подякувала за небайдужість до пенсіонерів.

Співзасновник Руху Тарас Шкітер сподівається, що новий проект буде успішним.

«Ми реалізовуємо багато потрібних проектів, а сьогодні презентуємо ще один. Це «Доступний театр для пенсіонерів». Ми пропонуємо усім пенсіонерам звертатися до нас, адже й надалі організовуватимемо перегляди вистав. Хочемо подарувати пенсіонерам культурний відпочинок, адже через ряд причин, у тому числі з невеликими пенсіями, не кожен може дозволити собі культурне життя, а ми хочемо їм у цьому допомогти. Я сподіваюся, що цей проект буде користуватися популярністю», - зауважив Тарас Шкітер.

Тарас Шкітер
Тарас Шкітер

Своєю чергою координатор проекту Євгеній Мікоян запевнив, що у Громадянському Русі «СВІДОМІ» прислухалися до бажань пенсіонерів, саме тому співпраця із театром стане регулярним процесом.

«Основна мета проекту – підвищити доступ до культурних розваг для наших пенсіонерів. Адже у той час, коли зростають тарифи, падає купівельна спроможність, пенсіонери не можуть собі дозволити будь-яке дозвілля. Ми вважаємо, що більшість пенсіонерів – це активні і цілеспрямовані люди і їхнє дозвілля повинне бути цікавим», - підсумував координатор.

Євгеній Мікоян 
Євгеній Мікоян 

 

Читайте також: Підшипникова історія: лучани зустрілись з гендиректором «SKF Україна»











 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром