Що треба знати про цемент, аби не купити мотлох

26 Жовтня 2018, 14:06
Цемент 4795
Цемент

Цемент – «король» будь-якого будівництва. Він «відповідає» за міцність і довговічність усіх будівельних конструкцій, відтак правильний його вибір – життєво необхідна умова успішної роботи будівельника.

Як пояснює директор «Західної української торгової компанії» Ігор Головацький, аби придбати якісний цемент, важливо отримати кваліфіковану консультацію щодо найкращих виробників та для того, аби підібрати оптимальну для вас марку цементу, — пише Перший.

ВИРОБНИК

Ігор Головацький зазначає, що при купівлі цементу варто звертати увагу на оригінальніть упаковки.

Адже завжди існує небезпека натрапити на цемент кустарного фасування, підробки під відомі торгові марки, імпортний товар невідомого походження, прострочені матеріали тощо.

«Недобросовісні фасувальники пишуть на мішках, що  це 500 марка, а насправді – 400. Так само є норми фасування. Наприклад, є 50-ти кілограмовий мішок (допустиме відхилення від ваги  згідно норм ± 500 грам), але часто фасувальники для того, щоб заробити, кладуть 47-48 кілограмів. Відповідно, якщо ви берете більше цементу, то на кожному такому мішку втрачаєте гроші. З потрібної тонни ви недоотримаєте орієнтовно 60 кілограм. Тобто це не такий вже й вигідний варіант, адже якщо до суми за тонну цементу додати суму за втрачені кілограми, то виходить майже така ж ціна, як і у продавцівців, які реалізовують офіційний заводський цемент», – наголошує Ігор Головацький.

ФАСУВАННЯ І МАРКА

Найзручнішою розфасовкою є 25 кілограм, а найкращою маркою – 500.

«Звичайно, це залежить від виду робіт, які мають виконуватись. Загалом найпопулярнішою є 500 марка з домішками шлаку до 20%. Це універсальний цемент, який можна використовувати для будь-яких робіт. До того ж, його якість не розчарує нікого», – каже Ігор Головацький.

Спеціалісти радять: навіть знаючи точну кількість цементу, яка необхідна для будівельних робіт, краще купувати його із запасом. Адже зачасту в процесі робіт цементу використовується більше за «теоретичну» норму.

За словами директора компанії «Західна українська торгова компанія» Ігоря Головацького, вони співпрацюють зі Здолбунівським (Dyckerhoff Cement Ukraine) та Івано-Франківським (ПрАТ «Івано-Франківськцемент») цементними заводами через те, що вони є одними з найкращих, найякісніших та найнадійніших виробників з цементу в Україні.

Відтак, кажуть експерти, чи не головна умова не потрапити у «цементну» пастку – купувати матеріал лише у перевірених компаній. 

«Західна українська торгова компанія»: 

(+380 332) 28-04-04

м. Луцьк, вул. Коперника, 13в

Сайт: ztk.in.ua

Читайте також: У Луцьку відкрили оновлений центр реабілітації для атовців

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024