«Помста» луцьких чемпіонів: огляд 13-го туру чемпіонату Волині з футболу

10 Травня 2018, 16:57
Не так часто «Ласка» та «ЛСТМ» зустрічалися двічі за сім днів 3618 Джерело: ФФВ
Не так часто «Ласка» та «ЛСТМ» зустрічалися двічі за сім днів

В обласній першості відбулися чергові поєдинки, у двох з яких сильнішого визначали лідерські команди обох груп першого етапу.

Напевно, «Ласка» та «ЛСТМ» ще не проводили два матчі між собою протягом семи днів, які ще й при цьому були «розбовтані» попереднім туром чемпіонату області. Головний тренер боратинського колективу згадував про шалений квітнево-травневий графік своїх підопічних ще після кубкової гри (у якій, до слова, у серії пенальті «Ласка» перемогла чинних чемпіонів та вийшла до півфіналу змагань), а напередодні звітного протистояння ситуація для нього стала ще важчою, адже через травму не міг взяти участь у матчі досвідчений бомбардир Роман Степанов.

Читайте також: Боратин продовжує футбольне «кубкове прокляття» Луцька

Як наслідок, у першому таймі іноді складалося враження, що спекотна погода «поплавила» обидві команди, які створювали мінімум гольових можливостей. З різницею лиш, що досвід підопічних Олега Федюкова дозволив їм ці можливості реалізувати. У середині тайму Тарас Кабанов головою добив м’яч у сітку воріт «Ласки» після потужного пострілу Ігора Махнюка у поперечину, а ще за деякий час шикарним ударом з льоту в дальній кут відзначився Андрій Кодлубай – 0:2.

Бомбардири «ЛСТМ» зробили свою справу - голи Тараса Кабанова та Ігоря Махнюка принесли команді надважливу перемогу
Бомбардири «ЛСТМ» зробили свою справу - голи Тараса Кабанова та Ігоря Махнюка принесли команді надважливу перемогу

 

Здавалося б, за такої гри особливих шансів виправити ситуацію у господарів поля уже не було. Утім, ще незадовго до перерви міг забивати Дмитро Бурковський, однак під його удар самовіддано кинувся голкіпер гостей Дмитро Ольшевський. А у перерві замість Сергія Ясінського та Олександра Назарчука (який, схоже, усі сили витратив на недільне «каре» у ворота «Вікторії») вийшли свіжі Микола Казьмирук та, власне, граючий тренер «Ласки» Олександр Антонюк. «Червоним» вдалося добряче притиснути «ЛСТМ» на власній половині поля, і якщо на 49-й хвилині удар Юрія Шаули з лінії штрафного майданчика голкіпер «будівельників» потягнув, то уже за хвилину Назарій Сеник приблизно з тієї ж позиції захисників гостей не вибачив, вдаривши точно у лівий від Ольшевського кут – 1:2.

«Ласка» понеслася відігрувати бодай нічию в принциповому поєдинку, а Максим Ядловський був дуже близьким до того, аби вирівняти рахунок у матчі, однак не зумів замкнути дальню стійку після флангової подачі, з метра головою пробивши вище воріт. Гравці боратинської команди апелювали до арбітра – захисник у тому епізоді небезпечно грав проти нападника «червоних». Утім, ані пенальті, ані вільного удару за небезпечну гру господарі так і не отримали, а вже за декілька хвилин голкіпер «Ласки» Роман Перлов вирішив показати дриблінг біля власної карної зони, за що його миттєво покарав Ігор Махнюк, який відправляв «кулястого» вже до порожніх воріт – 1:3.

Той самий спірний епізод біля воріт «ЛСТМ» - нога захисника таки дійсно була у небезпечній близькості від обличчя Максима Ядловського
Той самий спірний епізод біля воріт «ЛСТМ» - нога захисника таки дійсно була у небезпечній близькості від обличчя Максима Ядловського

 

До кінця поєдинку відігратися команда господарів так і не змогла, а це означало лиш одне – «ЛСТМ» продовжив свою переможну ходу в чемпіонаті області, де не втратив жодного очка за 13 турів, а також отримав своєрідну сатисфакцію за виліт з Кубка Волині. На позиції «Ласки» у турнірній таблиці це не вплинуло, однак з відставанням у вісім очок нав’язати боротьбу за титул чинним чемпіонам до кінця сезону буде вкрай складно…

Читайте також: Час бомбардирських подвигів: огляд 12-го туру чемпіонату Волині з футболу

У інших поєдинках туру місце у першій «вісімці» команд чемпіонату забезпечив собі ківерцівський «Колос». Після голів Олександра Ващука та Юрія Чепури «біло-зелені» забезпечили собі комфортну перемогу над «Олімпією» (3:1). А от копачівському «Торпедо» за «четвірку» групи «А» доведеться поборотися в останньому турі. Усьому виною поразка від «Агропродукта» (0:1), який тепер також може зазіхнути на лідерську групу на другому етапі чемпіонату. Разом із цими командами вестиме боротьбу і «Вікторія», яка обіграла «Турію» (3:0), щоправда, вихідними команді з Луцького району доведеться грати проти «ЛСТМ», а тому шанси якраз у неї будуть мінімальними.

До останнього туру визначатиметься склад першої «четвірки» і у групі «Б». «ДЮСШ-ВІК» у «лобовому» поєдинку таки здолав нововолинський «Шахтар» (2:1), і тепер має усі шанси обігнати «волинських гірників» у таблиці. «Ковель-Волинь» у принциповому протистоянні взяв гору над «Стиром» (3:0), а тому перший етап змагань уже точно на другому місці своєї зони завершить хорівська «Надія», яка мінімально обіграла іваничівський «Колос» (1:0) завдяки єдиному в матчі голу Вадима Видихая. З першою перемогою в чемпіонаті можна привітати й любешівську «Прип’ять», яка шокувала у Любомлі місцевий «Рубіж», забивши чотири рази ще у першому таймі. До кінця поєдинку повноцінно «повернутися у гру» господарі поля так і не змогли, а тому програли – 2:5.

Уже цими вихідними нарешті визначаться склади двох нових груп, у одній з яких команди боротимуться за 1-8 місця змагань, а у іншій – за 9-16 щаблі підсумкової турнірної таблиці сезону 2017/2018.

Чемпіонат Волині. Результати 13-го туру. Група «А»: Олімпія (Княгининок) – Колос (Ківерці) 1:3, Торпедо (Копачівка) – Агропродукт (Горохів) 0:1, Вікторія (Луцький район) – Турія (Затурці) 3:0, Ласка (Боратин) – ЛСТМ (Луцьк) 1:3. Група «Б»: Ковель-Волинь (Ковель) – Стир (Старий Чорторийськ) 3:0, Рубіж (Любомль) – Прип’ять (Любешів) 2:5, Надія (Хорів) – Колос (Іваничі) 1:0, ДЮСШ-ВІК (Володимир-Волинський) – Шахтар (Нововолинськ) 2:1.

Становище команд групи «А»: ЛСТМ – 39 очок, Ласка – 31, Колос – 23, Торпедо, Вікторія – по 18, Агропродукт – 16, Олімпія – 9, Турія – 0.

Становище команд групи «Б»: Ковель-Волинь – 34 очки, Надія – 28, Стир – 24, Шахтар – 21, ДЮСШ-ВІК – 19, Рубіж – 11, Колос – 8, Припять – 5.

 

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у  TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024