Боратин продовжує футбольне «кубкове прокляття» Луцька

04 Травня 2018, 13:16
Радість гравців «Ласки, які щойно пройшли до півфіналу Кубка Волині 6320
Радість гравців «Ласки, які щойно пройшли до півфіналу Кубка Волині

У драматичному протистоянні з багатьма голами та серією пенальті «Ласка» переграла «ЛСТМ» у чвертьфіналі Кубка Волині та стала останнім півфіналістом турніру.

Принципове протистояння чемпіона та віце-чемпіона за спекотної та уже літньої погоди обіцяло бути гарячим не лише в плані температури повітря. І, забігаючи наперед, так воно і вийшло, а глядачі побачили багато голів, відчули присмак незгоди із суддівськими рішеннями та стали свідками цікавої післяматчевої футбольної «лотереї».

Читайте також: «Війни Луцького району»: огляд туру обласної футбольної першості

Усе починалося за сценарієм «ЛСТМ»: підопічні Олега Федюкова ближче до середини першого тайму підтискали суперників до власного штрафного майданчика та не використали декілька хороших нагод для забитого гола. А далі, як грім серед ясного неба, сталося порушення правил захисника «будівельників» Дмитра Зінкевича на Сергієві Ясінському. Оскільки останній вривався до штрафного майданчика та мав шанс вийти віч-на-віч з Олександром Ярмощуком, арбітр розцінив ситуацію як «фол останньої надії», а тому вилучив гравця «ЛСТМ» з поля.

До вилучення гравці «ЛСТМ» підтискали опонентів та мали не один шанс відкрити рахунок
До вилучення гравці «ЛСТМ» підтискали опонентів та мали не один шанс відкрити рахунок

Ще до перерви гравці «Ласки» встигли скористатися чисельною більшістю. Відкрив рахунок у матчі захисник «ЛСТМ» Роман Філь, прикрим рикошетом від якого м’яч залетів до воріт гостей. А ще за декілька хвилин у контратаці боратинські футболісти вивели «раз на раз» з голкіпером свого бомбардира Романа Степанова, і досвідчений нападник, який ще восени виступав за «Волинь», не схибив – 2:0. З таким рахунком команди й пішли на «антракт» протистояння.

Пройшовши до тильного боку приміщення боратинського стадіону, можна було почути, як емоційно щось розповідав своїм підопічним у перерві Олег Федюков. Як виявилося, недарма – уже з першої атаки на ворота «Ласки» вони скоротили відставання у рахунку після точного удару головою від Дмитра Горщарука. А ще до того на полі з’явилися тільки відновлений після травми Тарас Кабанов та Микола Жук.

Ігор Махнюк хоч і не забив у цьому епізоді, але врятував для «ЛСТМ» фактично програний поєдинок двома голами у кінці гри
Ігор Махнюк хоч і не забив у цьому епізоді, але врятував для «ЛСТМ» фактично програний поєдинок двома голами у кінці гри

 

«Кабанов навіть присутністю на полі наводить страх», – жартували люди на трибунах.

Дійсно, навіть попри чисельну перевагу, гравці «Ласки» були змушені захищатися та сподіватися на свої контршанси. На щастя, під час одного із таких несильним, але точним та, як виявилося, недосяжним для голкіпера ударом відновив «статус-кво» Назарій Сеник – 3:1. Утім, «будівельники» не здалися і у такому випадку. Їх постійний тиск змусив захист «Ласки» помилятися та двічі дати можливість Ігорю Махнюку прийняти м’яч у карній зоні. Бомбардир «ЛСТМ», можливо, й міг би вибачити суперників за такі можливості, але не цього разу – 3:3 і неймовірний «камбек» чинних чемпіонів області перевели гру до серії пенальті.

Під час післяматчевої «лотереї» у голкіперів – Олександра Ярмощука та Романа Перлова – не було ніяких шансів. Усі гравці пробивали точно, акцентовано та влучно, а граючий тренер «Ласки» Олександр Антонюк від радості зірвав із себе футболку, отримав аплодисменти трибун та жовту картку від арбітра зустрічі. Кульмінацією четвергової футбольної драми став удар «будівельника» Миколи Жука, який поцілив прямісінько у поперечину воріт. Розв’язкою – точний удар Миколи Казьмирука, який впевнено розвів по різних кутах м’яч та Олександра Ярмощука.

Те саме «фатальне» влучання Миколи Жука у поперечину поріт «Ласки» з пенальті
Те саме «фатальне» влучання Миколи Жука у поперечину поріт «Ласки» з пенальті

 

Радість гравців «Ласки» можна зрозуміти – торік вони на такій стадії несподівано вилетіли від хорівської «Надії» якраз після серії пенальті. А «ЛСТМ» після трьох поспіль виграних Кубків Волині у період з 2013 по 2015 рік ніяк не може дійти бодай до фіналу змагань. Без чинного чемпіона області на «Ласку» у півфіналі чекатимуть «Ковель-Волинь», горохівський «Агропродукт» та нововолинський «Шахтар». Можливо, саме цього року команді з Луцького району вдасться підняти над головою омріяний трофей…

Кубок Волині. Результати ¼ фіналу:

1 травня (вівторок)

«Агропродукт» (Горохів) – «Олімпія» (Княгининок) 3:0 (Олександр Скопик, 35,40, 90)

«Шахтар» (Нововолинськ) – «Стир» (Старий Чорторийськ) 7:1 (Юрій Кошелинський, 22, 61, Андрій Сісарук, 41, з пенальті, Андрій Ляшук, 43, Роман Соловко, 73, 81, Михайло Смаль, 87 – Володимир Брич, 65)

«ДЮСШ-ВІК» (Володимир-Волинський) – «Ковель-Волинь» (Ковель) 0:0 (у серії пенальті – 3:5)

3 травня (четвер)

«Ласка» (Боратин) – «ЛСТМ №536» (Луцьк) 3:3 (у серії пенальті – 5:3) (Роман Філь, 28, авто гол, Роман Степанов, 32, Назарій Сеник, 75 – Дмитро Горщарук, 46, Ігор Махнюк, 85, 87)

 

Дмитро КУЗНЕЦОВ

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром