Луцькі баскетболісти тріумфують у Першій лізі

07 Травня 2018, 11:30
Радість гравців «Старого Луцька» після перемоги у першому матчі фінальної серії 3344 Джерело: БК «Старий Луцьк»
Радість гравців «Старого Луцька» після перемоги у першому матчі фінальної серії

У двох матчах проти «Вінницьких Зубрів» команда Володимира Журжія таки довела сезон до логічного завершення – перемоги у третьому за силою дивізіоні чемпіонату України.

Чи то тренерський штаб луцького клубу зробив поглиблені висновки після чотирьох поєдинків проти Вінниці у регулярній першості, чи то наші баскетболісти просто під завершення сезону вийшли на пік своєї форми, але фінальна серія стала найбільш упевненою у виконанні «Старого Луцька» з-поміж усіх раундів плей-офф Першої ліги.

Читайте також: Луцьк проти Вінниці – у фіналі Першої баскетбольної ліги

У першому поєдинку, який команди проводили у Спорткомплексі СНУ ім. Лесі Українки, лучани переграли опонентів за усіма статтями. Уже традиційно виграні підбирання під обома щитами (47:32 загалом) підкріпилися повністю закритою для суперників «дальньою артилерією»: з-за дуги вінничани забили лише тричі із двадцяти трьох спроб. У наших хлопців, як то кажуть, «летіло» звідусюди – солідні 37,5 відсотків дальніх кидків та «господарювання» на чужому щиті, де як завжди круто зіграв досвідчений Олег Салтовець (23 очки та 18 підбирань). Як наслідок, протягом усього поєдинку гравці «Старого Луцька» лише нарощували перевагу над опонентами, а фінальна сирена зафіксувала упевнену «вікторію» господарів майданчика – 89:66.

Грізному Олегу Салтовцю протидії не знайшов ніхто із суперників «Старого Луцька» у плей-офф
Грізному Олегу Салтовцю протидії не знайшов ніхто із суперників «Старого Луцька» у плей-офф

 

Другий поєдинок у Вінниці обіцяв бути важчим, аніж домашній, однак і на виїзді підопічні Володимира Журжія та Дмитра Чайковського впоралися з місцевими «Зубрами» (86:73), а тому без третьої гри у серії та зайвих нервів здобули перемогу в Першій лізі чемпіонату України сезону 2017/2018!

Склад баскетболістів, які доклали зусиль до такого тріумфу, виглядає наступним чином: капітан команди Едуард Федчук, досвідчений велетень «Старого Луцька» Олег Салтовець, а також Дмитро Швагринський, Володимир Коцько, Петро Глушко, Андрій Литвиненко, Ілля Бедлінський, Юрій Карпенко, Володимир Шевчук, Дмитро Хомич, Олександр Прозапас, Владислав Панасюк.

У цьому сезоні вболівальники «відходили» від Суперліги та «Волиньбаскета», але не залишилися без альтернативи. Перша ліга, звичайно ж, не була рівнею елітному дивізіону, однак екзотики, напруги та емоцій цьогоріч було не менше, аніж минулими роками. Ці хлопці не встигали увійти в сезон та програвали Сарнам, які цей самий сезон навіть не дограли. Вони переживали потрясіння у програшних поєдинках проти «Вінницьких Зубрів» та «Житомира». Вони приймали у команду наддосвідченого баскетбольного ветерана Олега Салтовця, який став страшним сном для будь-якої оборони Першої ліги. Якимись мінімальними помилками вони доводили раніше стриманого Володимира Журжія до шалених емоцій та неймовірних переживань. Вони влаштували справжню «гру нервів» із, здавалося б, дуже навіть прохідним Тернополем у першому раунді плей-офф. А далі вони не віддали суперникам (у тому числі своїм колишнім партнерам по команді – Полюляку, Фурману, Шконді) жодного поєдинку та по праву стали першими у Першій лізі. А далі… далі буде уже зовсім інша історія…

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром