Луцьк проти Вінниці – у фіналі Першої баскетбольної ліги

03 Травня 2018, 16:37
Едуард Федчук проти Августіна Козанчука - дуель, яка обіцяє бути однією з ключових у фінальному протистоянні 2333
Едуард Федчук проти Августіна Козанчука - дуель, яка обіцяє бути однією з ключових у фінальному протистоянні

Представники обласного центру в чемпіонаті України з команди «Старий Луцьк» спробують виграти перший матч серії проти добре знайомих суперників з «Вінницьких Зубрів».

Сама гра відбудеться у п’ятницю, 4 травня, у залі спорткомплексу СНУ ім. Лесі Українки. Початок – о 18:00.

Попри усі припущення, що «західна» зона першого етапу змагань була не найсильнішою, до вирішального етапу плей-офф Першої ліги вийшли якраз-таки двоє її представників.

«Старий Луцьк» на шляху до фіналу несподівано нервово лише в останньому матчі серії переграв «Тернопіль-ТНЕУ», а потім у нелегких, але все-таки виграшних двоматчевих протистояннях пройшов кропивницький «Золотий Вік-2» та «ДіДіБао» з Кам’янця-Подільського. Суперники ж із «Вінницьких Зубрів» у першому раунді плей-офф упевнено обіграли чернівецький «Старлайф», потім після поразки у першій грі зробили своєрідний «камбек» у важкому протистоянні з криворізьким «КДПУ», а у півфіналі розібралися з другою командою «Миколаєва».

Не можна забути й матчі майбутніх суперників на першому етапі. І у Луцьку, і у Вінниці вони обмінювалися перемогами. Рівність команд проявилася і в тому, що вигравали одна в одної вони з майже однаковою різницею у рахунку («+8» та «-8» у Луцьку, «-17» та «+18» на нашу користь у Вінниці).

Команди прекрасно знають про козирі одна одної. «Зубри» пам’ятають про міць та досвід центрового волинян Олега Салтовця, який за два виїзні поєдинки накидав суперникам 71 очко, а також «дальню артилерію» Едуарда Федчука, Петра Глушка, Володимира Коцька та навіть Дмитра Швагринського. Лучани ж готують протидію основному тріо суперників: добре знайомим по «Волиньбаскету» Юрію Шконді та Володимиру Фурману, а також швидкому Августіну Козанчуку.

Важливою для лучан у серії буде перевага свого майданчика у можливому третьому матчі. Утім, ще важливіше буде почати цю серію з перемоги на рідному паркеті. У попередніх трьох раундах плей-офф Першої ліги таке завдання підопічні Володимира Журжія виконували. Як буде цього разу?

                                                                                                     

Дмитро КУЗНЕЦОВ

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39